شرح النظام علی الشافیه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] شرح النظام علی الشافیة (کتاب). «شرح النظام علی الشافیة» اثر ابی محمد نظام الدین حسن بن محمد بن حسین است.
«شرح النظام علی الشافیة» اثر ابی محمد نظام الدین حسن بن محمد بن حسین، معروف به ادیب نیشابوری ( ۷۲۸ ق)، شرح عربی کتاب «الشافیة» ابن حاجب می باشد.

[ویکی نور] شرح النظام علی الشافیة اثر ابی محمد نظام الدین حسن بن محمد بن حسین ، معروف به ادیب نیشابوری (728ق)، شرح عربی کتاب «الشافیة» ابن حاجب می باشد.
محمد زکی جعفری ادیب دره صوفی، به توضیح و تبیین مشکلات این شرح پرداخته و اسم آن را «تبیین المرام من مشکل شرح النظام» گذاشته و همراه با این اثر، عرضه کرده است.
اثر وی، همانطور که از نامش پیداست، مربوط به حل مشکلات کتاب «شرح النظام» بوده و به گفته خود او، طولانی کردن واضحات نیست. وی در این اثر، به شرح حال افراد، اسناد اشعار به قائلینش، مراجعه به شرح های دیگر شافیه و ذکر نکات آن ها در این تعلیقه، پرداخته است.
وی در ابتدای کتاب، مقدمه ای را ذکر نموده و در آن، به اهمیت علم صرف بین سایر علوم زبان عربی اشاره کرده و از جایگاه این علم نزد شیعه، سخن گفته است. همچنین به کتاب الشافیة و جایگاه آن در معاهد علمی و شروح آن اشاره نموده و اقدامات تحقیقی خود در این کتاب را ذکر کرده است. وی با آوردن عبارات شرح در بالای صفحه و با توضیحات خویش در پاورقی، به تبیین مشکلات و حل آن ها پرداخته است.
فهرست مصادر و مطالب در پایان کتاب آمده است.

[ویکی فقه] شرح النظام علی الشافیه (کتاب). «شرح النظام علی الشافیة» اثر ابی محمد نظام الدین حسن بن محمد بن حسین است.
«شرح النظام علی الشافیة» اثر ابی محمد نظام الدین حسن بن محمد بن حسین، معروف به ادیب نیشابوری ( ۷۲۸ ق)، شرح عربی کتاب «الشافیة» ابن حاجب می باشد.
اقدام محمد زکی جعفری
محمد زکی جعفری ادیب دره صوفی، به توضیح و تبیین مشکلات این شرح پرداخته و اسم آن را «تبیین المرام من مشکل شرح النظام» گذاشته و همراه با این اثر، عرضه کرده است. اثر وی، همان طور که از نامش پیداست، مربوط به حل مشکلات کتاب «شرح النظام» بوده و به گفته خود او، طولانی کردن واضحات نیست. وی در این اثر، به شرح حال افراد، اسناد اشعار به قائلینش، مراجعه به شرح های دیگر شافیه و ذکر نکات آن ها در این تعلیقه، پرداخته است.
گزارش محتوا
وی در ابتدای کتاب، مقدمه ای را ذکر نموده و در آن، به اهمیت علم صرف بین سایر علوم زبان عربی اشاره کرده و از جایگاه این علم نزد شیعه، سخن گفته است. همچنین به کتاب الشافیة و جایگاه آن در معاهد علمی و شروح آن اشاره نموده و اقدامات تحقیقی خود را در این کتاب ذکر کرده است. وی با آوردن عبارات شرح در بالای صفحه و با توضیحات خویش در پاورقی، به تبیین مشکلات و حل آن ها پرداخته است.
وضعیت کتاب
...

پیشنهاد کاربران

بپرس