شربت خاکشی یا خاکشیر یکی از نوشیدنی های سنتی ایران است که بیشتر در فصل تابستان و به صورت خنک مصرف می شود. این شربت از ترکیب آب، دانه های خاکشیر، شکر، گلاب و یخ تهیه می شود. برخی نیز آبلیمو نیز در آن می ریزند. همچنین می توان به جای شکر از عسل استفاده کرد.
... [مشاهده متن کامل]
این شربت از گذشته دوای گرمازدگی بوده است. نوشیدن این شربت سبب کاهش درجه حرارت بدن، تسکین سردرد و رفع بیحالی و سرگیجه ناشی از گرما می شود. این شربت همچنین سبب تقویت معده و دستگاه گوارش گشته و در رفع التهاب های کلیه و مجاری آن مؤثر است. مصرف خاکشیر به علت داشتن پتاسیم می تواند تا حدودی کمبود الکترولیت بدن در فصل گرما را جبران کند. یکی دیگر از خواص شربت خاکشیر، بازکنندهٔ صدا است.
ابتدا خاکشیرها را خوب شسته تا ریگ شور شوند. برای این کار از دو ظرف استفاده کرده و خاکشیرها را که آب روی آن ها را گرفته چند بار از ظرفی به ظرف دیگر خالی می کنیم تا خاک و ریگ آن شسته شود. سپس شکر و گلاب را به مقدار کافی اضافه کرده و در یخچال گذاشته تا خنک شود. چون شستن خاکشیر کمی سخت است می توان آن را به مقدار زیاد و غلیظ تهیه کرد و در بطری دربسته داخل یخچال نگهداری کرد و هربار با اضافه کردن آب و رقیق کردن شربت به مدت چند روز مصرف کرد.
خاکشی
خاکشیر ( سرده )

... [مشاهده متن کامل]
این شربت از گذشته دوای گرمازدگی بوده است. نوشیدن این شربت سبب کاهش درجه حرارت بدن، تسکین سردرد و رفع بیحالی و سرگیجه ناشی از گرما می شود. این شربت همچنین سبب تقویت معده و دستگاه گوارش گشته و در رفع التهاب های کلیه و مجاری آن مؤثر است. مصرف خاکشیر به علت داشتن پتاسیم می تواند تا حدودی کمبود الکترولیت بدن در فصل گرما را جبران کند. یکی دیگر از خواص شربت خاکشیر، بازکنندهٔ صدا است.
ابتدا خاکشیرها را خوب شسته تا ریگ شور شوند. برای این کار از دو ظرف استفاده کرده و خاکشیرها را که آب روی آن ها را گرفته چند بار از ظرفی به ظرف دیگر خالی می کنیم تا خاک و ریگ آن شسته شود. سپس شکر و گلاب را به مقدار کافی اضافه کرده و در یخچال گذاشته تا خنک شود. چون شستن خاکشیر کمی سخت است می توان آن را به مقدار زیاد و غلیظ تهیه کرد و در بطری دربسته داخل یخچال نگهداری کرد و هربار با اضافه کردن آب و رقیق کردن شربت به مدت چند روز مصرف کرد.
خاکشی
خاکشیر ( سرده )
