ریوخا ( به اسپانیایی: Rioja ) نامی انحصاری برای گونه ای خاص از شراب اسپانیایی است که به طور عمده در مناطق جوامع خودمختار لا ریوخا و سرزمین باسک و نیز به میزان کمتر در ناحیه ای کوچکتر از ۲٫۵ کیلومتر مربع از ناوارا و کاستیا و لئون تهیه می شود.
بر طبق نوع انگور و روند تولید سه نوع از شراب ریوخا وجود دارد:
• شراب قرمز ( به اسپانیایی: vino tinto )
• شراب سفید ( به اسپانیایی: vino blanco )
• شراب گلی ( به اسپانیایی: Vino rosado )
شراب های ریوخا بر اساس سن و زمان و مکان جاافتادنشان به سه نوع دسته بندی می شوند:[ ۱]
• کریانزا ( به اسپانیایی: Crianza ) ، شراب های جوان هستند که حداقل یک سال را در بشکه های بلوط گذرانده اند. برای شراب های سفید حداقل دورهٔ جاافتادن در بشکه شش ماه است.
• رزروا ( به اسپانیایی: Reserva ) ، شراب هایی هستند که با وسواس انتخاب می شوند و زمانی که در بشکه های بلوط و بطری سپری می کنند، در مجموع حداقل سه سال است که از این سه سال حداقل یک سال از آن باید در بشکه سپری شود و پس از باید حداقل شش ماه در بطری جابیفتند. برای شراب های سفید حداقل دورهٔ جاافتادن دو سال است که حداقل شش ماه از آن باید در بشکه سپری شود.
• گرن رزروا ( به اسپانیایی: Gran Reserva ) ، شراب های منتخب از انگورهای استثنایی هستند که به مدت ۶۰ ماه برای جاافتادن نگهداری می شوند که حداقل دو سال از این مدت را در بشکه های بلوط و دو سال در بطری جامی افتند. برای شراب های سفید حداقل دورهٔ جاافتادن چهار سال است که حداقل شش ماه از آن باید در بشکه سپری شود.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفبر طبق نوع انگور و روند تولید سه نوع از شراب ریوخا وجود دارد:
• شراب قرمز ( به اسپانیایی: vino tinto )
• شراب سفید ( به اسپانیایی: vino blanco )
• شراب گلی ( به اسپانیایی: Vino rosado )
شراب های ریوخا بر اساس سن و زمان و مکان جاافتادنشان به سه نوع دسته بندی می شوند:[ ۱]
• کریانزا ( به اسپانیایی: Crianza ) ، شراب های جوان هستند که حداقل یک سال را در بشکه های بلوط گذرانده اند. برای شراب های سفید حداقل دورهٔ جاافتادن در بشکه شش ماه است.
• رزروا ( به اسپانیایی: Reserva ) ، شراب هایی هستند که با وسواس انتخاب می شوند و زمانی که در بشکه های بلوط و بطری سپری می کنند، در مجموع حداقل سه سال است که از این سه سال حداقل یک سال از آن باید در بشکه سپری شود و پس از باید حداقل شش ماه در بطری جابیفتند. برای شراب های سفید حداقل دورهٔ جاافتادن دو سال است که حداقل شش ماه از آن باید در بشکه سپری شود.
• گرن رزروا ( به اسپانیایی: Gran Reserva ) ، شراب های منتخب از انگورهای استثنایی هستند که به مدت ۶۰ ماه برای جاافتادن نگهداری می شوند که حداقل دو سال از این مدت را در بشکه های بلوط و دو سال در بطری جامی افتند. برای شراب های سفید حداقل دورهٔ جاافتادن چهار سال است که حداقل شش ماه از آن باید در بشکه سپری شود.
wiki: شراب ریوخا