شذا العرف فی فن الصرف

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] شذا العرف فی فن الصرف نوشته احمد الحملاوی در باب علم صرف می باشد که به زبان عربی و در سال 1313 نوشته شده است.
کتاب حاضر، به زبانی امروزی و برای فراگیری هر چه مناسب تر مباحث علم صرف به رشته تحریر درآمده است. از این رو، در این کتاب از مثال های قرآنی و شعر به فراوانی استفاده شده است.
ساختار کتاب، همانند کتاب «المُفصَل فی علم العربیة» زمخشری است که نویسنده، آن را به سه باب اصلی: اسم، فعل و آنچه که بین این دو مشترک می باشد، تقسیم بندی نموده است.
نویسنده بعد از ذکر مقدمه ای در باب تقسیم کلمه و بیان انواع آن، به بیان موضوع اصلی کتاب که همان(تصریف) کلمات است پرداخته و در این باره می نویسد:
1- با توجه به این که بیشتر کلمات در زبان عربی دارای سه حرف می باشند، از این رو دانشمندان علم صرف، کلمات را دارای یک اصل و ریشه (سه حرفی) معرفی نموده و آن سه حرف را (فاء، عین، لام) نام گذاری کرده اند. پس وزن کلمه ای مانند: (قَمَر) را (فَعَل) و وزن کلمه ای مانند: (حِمل) را (فِعل) قرار داده اند. بنابراین، حرف اول کلمه را (فاءالفعل)، حرف دوم آن را (عین الفعل) و حرف سوم را (لام الفعل) نام نهاده اند.

[ویکی فقه] شذا العرف فی فن الصرف (کتاب). «شذا العرف فی فن الصرف» نوشته احمد الحملاوی در باب علم صرف است.
«شذا العرف فی فن الصرف» نوشته احمد الحملاوی در باب علم صرف می باشد که به زبان عربی و در سال ۱۳۱۳ نوشته شده است. کتاب حاضر، به زبانی امروزی و برای فراگیری هر چه مناسب تر مباحث علم صرف به رشته تحریر درآمده است. از این رو، در این کتاب از مثال های قرآنی و شعر به فراوانی استفاده شده است.
ساختار
ساختار کتاب، همانند کتاب المُفصَل فی علم العربیة» زمخشری است که نویسنده، آن را به سه باب اصلی: اسم، فعل و آنچه که بین این دو مشترک می باشد، تقسیم بندی نموده است.
گزارش محتوا
نویسنده بعد از ذکر مقدمه ای در باب تقسیم کلمه و بیان انواع آن، به بیان موضوع اصلی کتاب که همان (تصریف) کلمات است پرداخته و در این باره می نویسد:
← تصریف
...

پیشنهاد کاربران

بپرس