شتران

لغت نامه دهخدا

شتران. [ ش ُ ت ُ ] ( اِخ ) دهی از بخش سومار شهرستان قصرشیرین. دارای 200 تن سکنه. آب آن از رودخانه کنگیر و محصول آن غلات ، لبنیات ، برنج ومختصر حبوب است. ( از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 5 ).

دانشنامه عمومی

شُتُران ( Camelidae ) خانواده ای از پستانداران هستند که متعلق به زیرراسته پینه پایان Tylopoda از راسته جفت سمُان هستند. جانوران این تیره جثه ای متوسط تا بزرگ دارند و گردن شان بلند و لاغر و سرشان کوچک و باریک است؛ این جانوران پوزه کشیده ای دارند و لب بالایشان دارای یک شکاف است. شتران کاملاً گیاه خوار هستند.
هرچند که خانواده شتران در گذشته گونه های زیادی داشته اند اما امروزه تنها هفت گونه از آن ها باقی مانده اند که عبارت اند از شتر یک کوهانه، شتر دوکوهانه و شتر دوکوهانه وحشی در بر قدیم و لاما، گواناکو ، آلپاکا و شترچه در بر جدید
چهار گونه از شتر ها توسط انسان به عنوان حیوان بارکش و حیوان خانگی استفاده می شوند. شترهای یک کوهانه و دوکوهانه در بیابان های آسیا و شمال آفریقا از جانوران سفری و بارکش مهم منطقه هستند. شتر یک کوهانه به استرالیا نیز برده شده و در بیابان های آنجا به صورت وحشی نیز زندگی می کند. لاما و آلپاکا حیوانات بارکش و تأمین کننده پشم در رشته کوه آند هستند.
شتر سوری که تازه کشف شده هنوز رسماً توصیف نشده است.
عکس شترانعکس شترانعکس شترانعکس شترانعکس شترانعکس شتران
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس