شبیه دیگران باش

پیشنهاد کاربران

شبیه دیگران باش مستندی است به کارگردانی طناز اسحاقیان که در سال ۲۰۰۸ دربارهٔ تراجنسی در ایران ساخته شد. این مستند در جشنواره فیلم ساندنس و جشنواره فیلم برلین به نمایش گذاشته شد، و برنده ۳ جایزه از این جشنواره شد.
...
[مشاهده متن کامل]

طناز اسحاقیان یک ایرانی مقیم آمریکا و یک کارگردان است. وی، پس از خواندن مقاله ای در نیویورک تایمز دربارهٔ قانونی بودن تغییر جنسیت در ایران، کنجکاو شد و ایدۀ ساخت این مستند را گرفت. وی برای تأمینِ سرمایهٔ ساخت این مستند اقدام کرد ولی ناموفق بود. اسحاقیان پس از تماس با نویسندۀ این مقاله، اطلاعات تماس دکتر بهرام میرجلالی و آقای کریمی نیا در تهران را به دست آورد. اسحاقیان راهی ایران شده و در یک درمانگاهِ تغییر جنسیت با خانواده ها و افراد مایل به تغییر جنسیت مصاحبه کرد تا سوژه های مناسب خود را پیدا کند. او متوجه شد تراجنسی های زن به مرد در زندگی خود پس از تغییر جنسیت موفق تر هستند و هیچ میلی به همکاری در ساخت این مستند ندارند زیرا از این که با این مستند به عنوان تراجنسی معرفی شوند، مخالف بودند.
مستند «شبیه دیگران باش» به مشکلات و مسائل ۲ فرد به نام های علی اصغر و انوش می پردازد. علی اصغر یک فرد ۲۴ ساله است که از رفتار دیگران با خود به ستوه آمده و برای تغییر جنسیت به کلینیک میرداماد و دکتر میرجلالی مراجعه کرده است. وی هیچ علاقه ای به تغییر جنسیت ندارد و این کار را تنها به خاطر فشار اجتماعی انجام می دهد. خانواده علی اصغر وی را طرد کرده اند و علی اصغر پس ملاقات با ویدا ( تراجنسیِ تازه عمل کرده ) به کلینیک دکتر میرجلالی راهنمایی می شود. پس ازتغییر جنسیت، نام نگار را برای خود انتخاب می کند و از خانواده طرد می شود. وی دچار افسردگی شدید شده است و اقدام به خودفروشی می کند.
انوش یک جوان ۲۰ ساله است که با ظاهر زنانه در جامعه حاضر می شود و دوست پسر انوش ( علی ) نیز از اینکه وی با این ظاهر باشد خوشحال است چون بیان می کند این ظاهر باعث می شود در خیابان امنیت بیشتری داشته باشند و مورد تمسخر مردم قرار نگیرند. مادر انوش از تغییر جنسیت انوش حمایت می کند. وی پس از تغییر جنسیت، نام اناهیتا را برای خود برمی گزیند و از این اقدام راضی است و ازدواج می کند.
در تمام فیلم این بحث است که هر دوی این افراد به شدت خود را از هم جنس گرایان جدا می دانند و این کار را زشت و ناپسند می دانند. در واقع منظور اسحاقیان این بوده است که افراد زیادی در ایران تنها به خاطر اینکه هم جنس گرایی گناه و ناپسند است اقدام به تغییر جنسیت می کنند و دلیل اینکه تراجنسی بودن در ایران راحت تر از هم جنس گرابودن است افراد خود تا خود را تراجنسی معرفی کنند. وی احساس کرد با مقایسه زندگی انوش و علی اهمیت نقش خانواده در ایران را می توان نشان داد.

شبیه دیگران باش
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شبیه_دیگران_باش

بپرس