شاورما تلفظ عربی واژه ترکی چَویرمَا ( در ترکی استانبولی: çevirme ) به معنای گرداندن است که نخستین بار در سدهٔ ۱۹ میلادی در امپراتوری عثمانی کبابی به این نام ابداع شد. بعدها با آمدن موتور برقی و استفاده از آن در کباب پز، واژه دونَر ( UK: /ˈdɒnər/, US: /ˈdoʊnər/; Turkish: döner ) که به معنی چرخیدن ( در حال چرخیدن یا چرخان ) است، جایگزین آن شد. در آن از گوشت بره، گوسفند، بز، مرغ، بوقلمون، گاو، گوساله یا ترکیبی از آن ها استفاده می شود که معمولاً تمام روز به شیوهٔ سیخ گردانی بریان می شود. قسمت های پخته شده گوشت به صورت تراشه هایی بریده می شوند و گوشت های زیرین را در معرض حرارت قرار می دهند. با وجود آن که می توان گوشت را به تنهایی و به صورت پرسی میل کرد، ساندویچ های شاورمایی که داخل نان مخصوص پیتا پیچیده شده اند، طرفداران زیادی دارد. شاورمای اصیل معمولاً به همراه تبوله، فتوش، نان طابون، تاهینی، حمص، شلغم، گوجه فرنگی و خیار دمای سرو می شود. این غذا امروزه به عنوان یک نوع فست فود در سراسر دنیا شناخته شده است.
... [مشاهده متن کامل]
کباب کردن عمودی یک سیخ مملو از تکه های گوشت انباشته شده و بریدن به صورت تراشهٔ نازک از رویهٔ آن به محض پخته شدن، برای اولین بار در قرن ۱۹ میلادی در امپراتوری عثمانی ابداع شد؛ در آن جا به دونر کباب معروف است. شاورما همانند gyros یونانی از آن نشأت گرفته شده است. شاورما توسط رستوران الصدیق سال ۱۸۹۳ میلادی در پایتخت سوریه ( دمشق ) باز شد که در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ به آمریکای مرکزی مهاجرت کردند، وارد مکزیک شد، که در آن جا به Al pastor معروف است.
• درگاه خوراک
«شاورما» تلفظ عربی واژهٔ ترکی عثمانیِ «چیویرمى/چَویرمَا» ( در ترکی استانبولی: çevirme ) به معنای «پیچاندن» است و به پیچشِ کباب در فرآیند پخت اشاره دارد. نام های ترکی دونَر و یونانی جایرو هم هر دو به معنی چرخیدن اند.
... [مشاهده متن کامل]
کباب کردن عمودی یک سیخ مملو از تکه های گوشت انباشته شده و بریدن به صورت تراشهٔ نازک از رویهٔ آن به محض پخته شدن، برای اولین بار در قرن ۱۹ میلادی در امپراتوری عثمانی ابداع شد؛ در آن جا به دونر کباب معروف است. شاورما همانند gyros یونانی از آن نشأت گرفته شده است. شاورما توسط رستوران الصدیق سال ۱۸۹۳ میلادی در پایتخت سوریه ( دمشق ) باز شد که در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ به آمریکای مرکزی مهاجرت کردند، وارد مکزیک شد، که در آن جا به Al pastor معروف است.
• درگاه خوراک
«شاورما» تلفظ عربی واژهٔ ترکی عثمانیِ «چیویرمى/چَویرمَا» ( در ترکی استانبولی: çevirme ) به معنای «پیچاندن» است و به پیچشِ کباب در فرآیند پخت اشاره دارد. نام های ترکی دونَر و یونانی جایرو هم هر دو به معنی چرخیدن اند.
شاورما معرب واژه ترکی �چویرما � به معنای گرداندن یا چرخاندن می باشد .
در پارسی " چرخان " که در ترکی به آن " چویرما " گویند که تازی آن " شاورما " شده است و گونه ای کباب ترکی عثمانی می باشد با واژه دونر ( چرخان ) از یک ریشه است.
نام رودی در استان خوزستان در کنار کارون که از آن برای خنک کردن گاو میش ها استفاده می شود