شاهین عبدالصبور

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] دکتر عبدالصبور شاهین، از اساتید بنام مصر، در هیجدهم مارس 1929م، در قاهره مصر، متولد شد.
از چهار سالگی، حفظ قرآن را شروع کرد و در شش سالگی به پایان رساند.
ایشان از سال 1958، برای تدریس وارد دانشگاه شد. رشته تخصصی وی، پژوهش های زبان شناختی قرآنی (الدراسات اللغویة القرآنیة) است. لیسانس را در باره قرائت اصوات از دیدگاه ابوعمرو بن علاء (قرائة الاصوات عند ابی العمرو بن علاء) گذراند، سپس موضوع قرائات شاذه را انتخاب کرد که این موضوع نیز از دیدگاه زبان شناسی مورد بحث قرار گرفت. او از محضر ابراهیم انیس، در دانشکده دارالعلوم قاهره استفاده برد.
وی، سال ها استاد دانشکده دارالعلوم دانشگاه قاهره، بخش پژوهش های اسلامی دانشگاه ملک فهد و خطیب ثابت مسجد معروف عمرو بن العاص، قدیمی ترین مسجد مصر در قاهره، بوده است.
این اندیشمند اسلامی که به زبان فرانسوی نیز مسلط بوده، 65 اثر تألیفی و ترجمه ای از خود به یادگار گذاشته است.
وی همچنین با همکاری همسرش، دایرةالمعارف «امهات المؤمنین و صحابیات حول الرسول» را در دو جلد تألیف کرده است. خانم «عائشه عبدالرحمن بنت الشاطی» از مشهورترین شاگردان ایشان بوده است.

دانشنامه آزاد فارسی

شاهین، عبدالصّبور
خطیب و روحانی مصری. استاد بازنشستۀ دانشکدۀ دارالعلوم قاهره و از علما و خطیبان مشهور و مسلمان مصر است. وی بیشتر امام جماعت مسجد جامع عَمرو بن عاص، بزرگ ترین و قدیمی ترین مسجد مصر، بوده است. ۶۵ کتاب تألیف و ترجمه کرد، که مهم ترین آن کتاب مفصل آیات القرآن در ۱۰ جلد منتشر شده است. همراه همسرش دایرةالمعارف امهات المؤمنین و صحابیات حول الرسول را در ۲ جلد تألیف کرد. بسیاری از کتاب های مالک بن نبی با ترجمه او منتشر شده است. وی در کتاب اب آدم، آدم پیامبر را غیر از نخستین آدمی می داند که بر زمین جنبیدن آغاز کرد و این اعتقاد وی جنجال های فراوانی برانگیخت، اما مسئله ای که شهرت شاهین را دو چندان کرد نزاع وی با نصر حامد ابوزید و صدور حکم تکفیر وی در اواخر دهۀ ۱۹۹۰ بود.

پیشنهاد کاربران

بپرس