شاهرخ تندرو صالح

پیشنهاد کاربران

شاهرخ تندرو صالح ( زاده ۱۳۴۲، شیراز - ) ، نویسنده، شاعر، روزنامه نگار اهل ایران است.
او در مرداد ماه سال ۱۳۴۲ در محله سنگ سیاه شیراز زاده شد. پدرش استاد ناصر سنگتراش از معماران و سنگتراشان هنرمند شیراز بود که در ترمیم سازه های سنگی ابنیه تاریخی شیراز سهیم بوده است. برخی کارهای ترمیم شده توسط او را می توان در مسجد وکیل شیراز، باغ ارم، سعدیه، حافظیه، شاهچراغ، مسجد نو و مسجد سید ابول وفا ( ابوالوفا ) دید.
...
[مشاهده متن کامل]

کودکی اش را در محله لب آب، بازارچه حاجی زینل، بازارچه منصوریه و امامزاده ابراهیم گذراند. در دبستان اتابکان و شاهچراغ و صدرا دوره ابتدایی را گذراند. دوره راهنمایی را در مدرسه اقلیدس گذراند. او از دبیرستان خیام شیراز دیپلم متوسطه گرفت . در سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۲ دوره خدمت نظام وظیفه را در مناطق جنگی خدمت کرد و در زمستان سال ۱۳۶۲ به دانشگاه راه یافت.
در سال ۱۳۵۳ یازده ساله بود که پدرش در سانحه تصادف اتومبیل درگذشت. پس از آن به سرپرستی دایی بزرگش استاد حسن لطفعلی پور به کتابفروشی پرداخت. دوران دبیرستان ضمن تحصیل در کتابفروشی ایفل در محله فخرآباد مشغول بکار بود. خانواده مادری او از خاندان علمدار شیرازند. خاندان علمدار خاندانی تاریخی در شیراز هستند که در محله علمدار سکونت داشته اند. مسجد علمدار از بقایای این محله است. مادر بزرگش نیز از مکتب داران قدیم شیراز بود. مادرش حاجیه معصومه لطفعلی پور از شاعران شیفته اهل بیت و لالایی سرایان نام آور شیراز است.
او در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد جغرافیا و برنامه ریزی شهری خوانده است. با یاری استاد محمد قهرمان در کتابخانه دانشکده ادبیات به جمع کتابداران کتابخانه می پیوندد. هم زمان با رادیو مشهد نیز کار می کند. پس از فارغ التحصیلی به همکاری آزاد با رادیو و مطبوعات ادامه می دهد.
در دهه هفتاد از مدرسان انجمن سینمای جوان شیراز بود و گزارش نویسی و فیلم نامه نویسی تدریس می کرد. در مرکز انفورماتیک و مطالعات توسعه وابسته به سازمان برنامه و بودجه استخدام شد. در زمان اشتغال در مرکز انفورماتیک، مسئولیت مطالعات میدانی و تدوین تک نگاری های پایه ای برای برنامه دوم توسعه استان های فارس و کهگیلویه و بویر احمد را بر عهده داشت. در این دوره تدوین طرح های مراکز فرهنگی و توریسم، جوامع روستایی، آموزش و پرورش، خطوط راه ها و بهداشت و درمان را به انجام رسانده است. با همیاری مهندس سید حمید مزارعی، نخستین طرح های کمپینگ توریسم و اکوتوریسم در فارس و کهگیلویه و بویراحمد را به تصویب رساندند. طی سال های ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۵ فصلنامه فرهنگ فارس را سردبیری می کرد. او خاطراتی دلنشین از محلات قدیم شیراز را همراه با عکس هایی بکر از شیراز قدیم در مجموعه سه جلدی شیراز و شیرازی ها آماده انتشارساخته است.

شاهرخ تندرو صالح
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شاهرخ_تندرو_صالح

بپرس