لغت نامه دهخدا
- شاه بلوط آب پز ؛ که در آب گرم افکنده باشند تا پخته گردد.
- شاه بلوط بری ؛ قسمی شاه بلوط است.
- شاه بلوط بوداده ؛ که در تابه آهنی و بر آتش نهاده باشند تا از تف آن برشته گردد.
- شاه بلوط مصری ؛ نوعی شاه بلوط است.
- شاه بلوط هندی ؛ نوعی شاه بلوط است.
رجوع به بلوط شود.
فرهنگ فارسی
فرهنگ معین
فرهنگ عمید
دانشنامه عمومی
شاه بلوط نام سرده ای از درختان و همچنین میوهٔ آنهاست. جنس ( سردهٔ ) شاه بلوط با ( نام علمی: Castanea ) از خانواده فاگاسه ( نام علمی: Fagaseae ) می باشد.











wiki: شاه بلوط
شاه بلوط (سرده). شاه بَلوط ( Aesculus ) سرده ای از درختان است که بین ۱۳–۱۹ گونه از آن در نیمکره شمالی، شش گونه در آمریکای شمالی و ۷–۱۳ گونه آن در اورآسیا یافت می شود.
این گونه به دلیل داشتن دانه های سمی و غیرخوراکی به عنوان گیاهان زینتی در آمریکا و اروپا کاشته می شود؛ دانه های این گونه با نوع خوراکی آن، شاه بلوط شیرین شباهتی بسیار زیاد دارد. [ ۵]





این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین گونه به دلیل داشتن دانه های سمی و غیرخوراکی به عنوان گیاهان زینتی در آمریکا و اروپا کاشته می شود؛ دانه های این گونه با نوع خوراکی آن، شاه بلوط شیرین شباهتی بسیار زیاد دارد. [ ۵]






wiki: شاه بلوط (سرده)
دانشنامه آزاد فارسی
شاه بلوط (chestnut)
گروهی از درختان متعلق به خانوادۀ بلوط یا راش. دانۀ خوراکی شاه بلوط اسپانیایی یا شاه بلوط شیرین (Castanea sativa) داخل پوسته ای قرار دارد. الوار این درخت نیز باارزش است. شاه بلوط هندی از جنس Aesculus، خانوادۀ Hyppocastanaceae (شاه بلوط هندی)، کاملاً با شاه بلوط متفاوت است. شاه بلوط بومی بالکان و ایتالیاست. این درخت را رومی ها به بریتانیا آوردند، اما در جای دیگری از شمال اروپا یافت نمی شود.
گروهی از درختان متعلق به خانوادۀ بلوط یا راش. دانۀ خوراکی شاه بلوط اسپانیایی یا شاه بلوط شیرین (Castanea sativa) داخل پوسته ای قرار دارد. الوار این درخت نیز باارزش است. شاه بلوط هندی از جنس Aesculus، خانوادۀ Hyppocastanaceae (شاه بلوط هندی)، کاملاً با شاه بلوط متفاوت است. شاه بلوط بومی بالکان و ایتالیاست. این درخت را رومی ها به بریتانیا آوردند، اما در جای دیگری از شمال اروپا یافت نمی شود.
wikijoo: شاه_بلوط
مترادف ها
شاه بلوط، بلوط
فارسی به عربی
پیشنهاد کاربران
منبع. عکس فرهنگ فارسی یافرهنگ عمید
زبان های ترکی�در چند مرحله بر�زبان فارسی�تأثیر گذاشته است. نخستین تأثیر زبان ترکی بر پارسی، در زمان حضور سربازان تُرک در ارتش�سامانیان�روی داد. پس از آن، در زمان فرمان روایی�غزنویان، �سلجوقیان�و پس از�حملهٔ مغول، تعداد بیشتری�وام واژهٔ�ترکی به زبان فارسی راه یافت؛ اما بیشترین راه یابی واژه های ترکی به زبان فارسی در زمان فرمانروایی�صفویان، که ترکمانان�قزلباش�در تأسیس آن نقش اساسی داشتند، و�قاجاریان�بر ایران بود.
... [مشاهده متن کامل]
• منابع ها. تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. اول و دوم، انتشارات ققنوس، ۱۳۷۴
• تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. سوم، انتشارات بدیهه، ۱۳۷۴
• حسن بیگ روملو، �احسن التواریخ� ( ۲ جلد ) ، به تصحیح�عبدالحسین نوایی، بنگاه ترجمه و نشر کتاب، ۱۳۴۹. ( مصحح در پایان جلد اول شرح مفصل و سودمندی از فهرست لغات�ترکی�و�مغولی�رایج در متون فارسی از سده هفتم به بعد را نوشته است )
• فرهنگ فارسی، محمد معین، انتشارات امیر کبیر، تهران، ۱۳۷۵
• غلط ننویسیم، ابوالحسن نجفی، مرکز نشر دانشگاهی، تهران، ۱۳۸۶
• فرهنگ کوچک زبان پهلوی، دیوید نیل مکنزی، ترجمه مهشید فخرایی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ۱۳۷۹





زبان های ترکی�در چند مرحله بر�زبان فارسی�تأثیر گذاشته است. نخستین تأثیر زبان ترکی بر پارسی، در زمان حضور سربازان تُرک در ارتش�سامانیان�روی داد. پس از آن، در زمان فرمان روایی�غزنویان، �سلجوقیان�و پس از�حملهٔ مغول، تعداد بیشتری�وام واژهٔ�ترکی به زبان فارسی راه یافت؛ اما بیشترین راه یابی واژه های ترکی به زبان فارسی در زمان فرمانروایی�صفویان، که ترکمانان�قزلباش�در تأسیس آن نقش اساسی داشتند، و�قاجاریان�بر ایران بود.
... [مشاهده متن کامل]
• منابع ها. تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. اول و دوم، انتشارات ققنوس، ۱۳۷۴
• تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. سوم، انتشارات بدیهه، ۱۳۷۴
• حسن بیگ روملو، �احسن التواریخ� ( ۲ جلد ) ، به تصحیح�عبدالحسین نوایی، بنگاه ترجمه و نشر کتاب، ۱۳۴۹. ( مصحح در پایان جلد اول شرح مفصل و سودمندی از فهرست لغات�ترکی�و�مغولی�رایج در متون فارسی از سده هفتم به بعد را نوشته است )
• فرهنگ فارسی، محمد معین، انتشارات امیر کبیر، تهران، ۱۳۷۵
• غلط ننویسیم، ابوالحسن نجفی، مرکز نشر دانشگاهی، تهران، ۱۳۸۶
• فرهنگ کوچک زبان پهلوی، دیوید نیل مکنزی، ترجمه مهشید فخرایی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ۱۳۷۹





منبع. فرهنگ عمید


🥜 نام انواع آجیل و خشکبار به انگلیسی:
✅ nuts = آجیل
✅ almond = بادام درختی
✅️ peanut / ground nut ( British ) = بادام زمینی
✅ cashew / cashew nut = بادام هندی
✅ walnut = گردو
... [مشاهده متن کامل]
✅ hazelnut ( British ) / filbert ( American ) = فندق
✅ pistachio = پسته
✅ sunflower seeds = تخمه آفتاب گردان
✅ pumpkin seed / pepita = تخمه کدو
✅ chickpea ( British ) / garbanzo ( American ) / garbanzo bean ( American ) = نخود
✅ raisin = کشمش
✅ date = خرما
✅ flaxseed = تخم کتان، بذر کتان
✅ poppy seed = دانه خشخاش، شادانه
✅ sesame seed = دانه کنجد
✅ pine nut / pine kernel ( British ) = چلغوز، دانه صنوبر
✅ roasted watermelon seed = تخمه ژاپنی
✅ chestnut = شاه بلوط
✅ nuts = آجیل
✅ almond = بادام درختی
✅️ peanut / ground nut ( British ) = بادام زمینی
✅ cashew / cashew nut = بادام هندی
✅ walnut = گردو
... [مشاهده متن کامل]
✅ hazelnut ( British ) / filbert ( American ) = فندق
✅ pistachio = پسته
✅ sunflower seeds = تخمه آفتاب گردان
✅ pumpkin seed / pepita = تخمه کدو
✅ chickpea ( British ) / garbanzo ( American ) / garbanzo bean ( American ) = نخود
✅ raisin = کشمش
✅ date = خرما
✅ flaxseed = تخم کتان، بذر کتان
✅ poppy seed = دانه خشخاش، شادانه
✅ sesame seed = دانه کنجد
✅ pine nut / pine kernel ( British ) = چلغوز، دانه صنوبر
✅ roasted watermelon seed = تخمه ژاپنی
✅ chestnut = شاه بلوط