شاه انگبین
فرهنگستان زبان و ادب
دانشنامه عمومی
شاه انگبین از محصولات زنبورعسل می باشد. این محصول با نام های دیگری مانند ژل رویال، ژل سلطنتی، غذای ملکه یا شیر زنبور عسل نیز شناخته می شود. [ ۱]
شاه انگبین نوعی ماده غذایی است که توسط زنبورهای عسل تهیه می شود و معمولاً همه لاروها در روز اول زندگی از شاه انگبین تغذیه می کنند، اما این جیره غذایی از روز چهارم تغییر می کند و جای آن را مخلوطی از عسل و گرده می گیرد، و تنها ملکه تا آخر عمر از شاه انگبین تغذیه می کند و به نظر می رسد که این نوع غذا باعث به وجود آمدن اختلافات اساسی بین زنبورهای ماده و ملکه می گردد به طوری که طول مدت زندگی ملکه بیش از پنجاه و دو برابر طول زندگی زنبورهای کارگر است و از لحاظ حجم نیز ملکه دو تا سه برابر کارگرها می باشد.
شاه انگبین یک ترشح پروتئینی است که از غدد هیپوفارِنکس و فک پایینی زنبور عسل کارگر خارج می شود. تنها غذایی که در طول عمر ملکه به او داده می شود و همچنین همه لاروهای کوچک در سه روز اول پس از تخم درآمدن با شاه انگبین تغذیه می شوند.
این سوخت زنبوری دارای ویژگی های مختلف بیولوژیکی مفید برای سلامت انسان مانند فعالیت های آنتی اکسیدانی، اثرات ضد باکتری، افزایش ایمنی و اثرات ضد تومور است.
پنجاه درصد وزن خشک شاه انگبین را پروتئین تشکیل داده. گزارش شده که ۹ تا از پروتئین های اصلی شاه انگبین ۸۰ الی ۹۰ درصد کل پروتئین ها را تشکیل می دهند. دیگر پروتئین ها مانند آلفا گلوکوزیداز، گلوکز اکسیداز و آلفا آمیلاز نیز شناسایی شده اند.
انگبین به معنای عسل می باشد. ( اِ ) عسل. شهد. ( برهان قاطع ) ( ناظم الاطباء ) ( دهار ) . ( یادداشت مؤلف ) : همچنان گبتی که دارد انگبین چون بماند داستان من بدین.
شاه انگبین توسط زنبورهای کارگر پرستار تولید می شود. این زنبورها در روز ششم زندگی اقدام به ترشح شاه انگبین می کنند که در حقیقت مایعی سفید رنگ است که در تغذیه لاروهای جوان و به ویژه ملکه به کار می رود. اما این ترشحات در روز دوازدهم قطع می گردد و لاروهای پرستار این وظیفه را به نسل دیگری از زنبورها که سن آن ها کمتر است می سپارند. [ ۲]
زنبورهای کارگر دارای دو غده بر روی سر خود می باشند غدد زیرحلقی[ ۳] نامیده می شود که توانایی تولید این ماده را از سن ۶ الی ۱۵ روزگی دارند. رنگ شاه انگبین از سفید شیری تا زرد روشن بوده و ترش مزه می باشد. ملکه در زمان زندگی تنها با شاه انگبین تغذیه می شود. تمامی لاروهای زنبور عسل ( نر و ماده ) در روزهای آغازین دوران لاروی خود با این ماده تغذیه می شوند. تغذیهٔ لاروهای ملکه ها در تمام دوران لاروی و حتی بعد از تولد در تمام طول عمر با شاه انگبین ادامه می یابد. اما زنبوران نر و کارگران، فقط در سه روز ابتدایی دوران لاروی خود با شاه انگبین تغذیه می شوند و ادامهٔ روند تغذیهٔ آن ها تا تولد و حتی بعد آن با گرده و عسل انجام می شود. شاه انگبین زود فاسد می شود و باید بعد از برداشت مصرف شود؛ یا این که در یخچال، فریز گردد.![عکس شاه انگبین](//img.abadis.ir/wikis/2/200DF197B949DD5B.webp)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفشاه انگبین نوعی ماده غذایی است که توسط زنبورهای عسل تهیه می شود و معمولاً همه لاروها در روز اول زندگی از شاه انگبین تغذیه می کنند، اما این جیره غذایی از روز چهارم تغییر می کند و جای آن را مخلوطی از عسل و گرده می گیرد، و تنها ملکه تا آخر عمر از شاه انگبین تغذیه می کند و به نظر می رسد که این نوع غذا باعث به وجود آمدن اختلافات اساسی بین زنبورهای ماده و ملکه می گردد به طوری که طول مدت زندگی ملکه بیش از پنجاه و دو برابر طول زندگی زنبورهای کارگر است و از لحاظ حجم نیز ملکه دو تا سه برابر کارگرها می باشد.
شاه انگبین یک ترشح پروتئینی است که از غدد هیپوفارِنکس و فک پایینی زنبور عسل کارگر خارج می شود. تنها غذایی که در طول عمر ملکه به او داده می شود و همچنین همه لاروهای کوچک در سه روز اول پس از تخم درآمدن با شاه انگبین تغذیه می شوند.
این سوخت زنبوری دارای ویژگی های مختلف بیولوژیکی مفید برای سلامت انسان مانند فعالیت های آنتی اکسیدانی، اثرات ضد باکتری، افزایش ایمنی و اثرات ضد تومور است.
پنجاه درصد وزن خشک شاه انگبین را پروتئین تشکیل داده. گزارش شده که ۹ تا از پروتئین های اصلی شاه انگبین ۸۰ الی ۹۰ درصد کل پروتئین ها را تشکیل می دهند. دیگر پروتئین ها مانند آلفا گلوکوزیداز، گلوکز اکسیداز و آلفا آمیلاز نیز شناسایی شده اند.
انگبین به معنای عسل می باشد. ( اِ ) عسل. شهد. ( برهان قاطع ) ( ناظم الاطباء ) ( دهار ) . ( یادداشت مؤلف ) : همچنان گبتی که دارد انگبین چون بماند داستان من بدین.
شاه انگبین توسط زنبورهای کارگر پرستار تولید می شود. این زنبورها در روز ششم زندگی اقدام به ترشح شاه انگبین می کنند که در حقیقت مایعی سفید رنگ است که در تغذیه لاروهای جوان و به ویژه ملکه به کار می رود. اما این ترشحات در روز دوازدهم قطع می گردد و لاروهای پرستار این وظیفه را به نسل دیگری از زنبورها که سن آن ها کمتر است می سپارند. [ ۲]
زنبورهای کارگر دارای دو غده بر روی سر خود می باشند غدد زیرحلقی[ ۳] نامیده می شود که توانایی تولید این ماده را از سن ۶ الی ۱۵ روزگی دارند. رنگ شاه انگبین از سفید شیری تا زرد روشن بوده و ترش مزه می باشد. ملکه در زمان زندگی تنها با شاه انگبین تغذیه می شود. تمامی لاروهای زنبور عسل ( نر و ماده ) در روزهای آغازین دوران لاروی خود با این ماده تغذیه می شوند. تغذیهٔ لاروهای ملکه ها در تمام دوران لاروی و حتی بعد از تولد در تمام طول عمر با شاه انگبین ادامه می یابد. اما زنبوران نر و کارگران، فقط در سه روز ابتدایی دوران لاروی خود با شاه انگبین تغذیه می شوند و ادامهٔ روند تغذیهٔ آن ها تا تولد و حتی بعد آن با گرده و عسل انجام می شود. شاه انگبین زود فاسد می شود و باید بعد از برداشت مصرف شود؛ یا این که در یخچال، فریز گردد.
![عکس شاه انگبین](http://img.abadis.ir/wikis/2/200DF197B949DD5B.webp)
wiki: شاه انگبین
پیشنهاد کاربران
پیشنهادی ثبت نشده است. شما اولین نفر باشید