شانتاژ

/SAntAZ/

فرهنگ معین

[ فر . ] (اِ. ) هوچیگری ، تلاش برای شکست رقیب از راه سفسطه ، تهدید به افشاگری ، تهییج و تحریک شنوندگان و جلوگیری از مطرح شدن یا اثر گذاشتن سخنان رقیب .

فرهنگ عمید

کوشش برای شکست دادن طرف مقابل از طریق تهدید، تحریک، سفسطه، و به راه انداختن هیاهو و آشوب، جوسازی، هوچی گری.

پیشنهاد کاربران

شانتاژ تبلیغاتی:جُرم پیامشی.
تحت فشار قرار دادن کسی برای انجام کاری ؛ این امر در مقوله وادار کردن کسی به جاسوسی رواج بسیاری داشته است . KGB سرویس اطلاعات و امنیت مخوف شوروی سابق همواره عکس هایی شرم آور از دیپلمات های غربی تهیه و نشان دادن آن به سوژه او را وادار به جاسوسی می کرده اند.
شانتاژ یعنی کاری که بین ایرانیا خیلی رواج داره چون افراد دهن بین سطحی نگر و خوش باور که کلا دنبال جنبه های منفی میگردن که به آدما بچسبونن خیلی زیاده و ازین طریق یه پله بالاتر قرار بگیرن
/جوسازی / هوچیگری/
/مانور کاری برای تهدید کسی/
شانتاژ از نوع خبری یعنی تغییر توجه افکار عمومی از خبری مهم به سمت خبری کم اهمیت تر که در ظاهر دارای اهمیت است
شایسته است قبل از بکار بردن این چنین واژه هایی و خطاب قرار دادن دیگران با آن، اندکی هم تامل داشته باشیم.
ترساندن با آماج به خاموشی واداشتن دیگری و گاه همراه با باژخواهی
معنی کلمه شانتاژ، یعنی سوءاستفاده کردن از نقطه ضعفهای طرف مقابل برای سر پوش گذاشتن بر روی اعمال اشتباه و معایب خودش، به نوعی حق السکوت گرفتن هم معنا میده.
شانتاژ یعنی فردی با هدف کسب منفعت مالی اقدام به ترساندن و تهدید فردی دیگری میکند حتی تا جایی که با فاش کردن ضعفهای وی باعث آبرو ریزی و پیروزی خود خواهد شد
معنی عمقی این کلمه وحشیگری و تهدید طرف مقابل در راه بدست آوردن هر منفعت و سودی و در آخر کشتن طرف مقابل اما معنیه سطحیه آن راه اندازی آشوب و هیاهو است
شانتاژ از فعل فرانسوی chanter گرفته شده است و این واژه از لغتی لاتینی chantare به معنای آواز خواندن و مسخره بازی کردن آمده است. این واژه در لغت به معنای حقّ السکوت یا أخٌاذی است؛ ولی در اصطلاح به تحمیلات ناروایی که فردی از راه گفتار یا کردار یا تهدید به رسوا نمودن، به فردی دیگر وارد می سازد تا از او چیزی طلب کند، گفته می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

هم­چنین به عملی اطلاق می شود که فردی از شرایط مساعدی که دارد، سوء استفاده کند و آن را وسیلۀ تهدید، قرار دهد تا آن فرد یا أفراد برخلاف نظر خود رفتار کنند.
در شانتاژ انحراف از معیارهای اخلاقی مستتر است و فرد شانتاژ کننده، اغلب به درجه و انواعی از اختلالات اخلاقی و روانی گرفتار است که این نیز مسأله ای عارضی است و معلول شرایط نامطلوب زیستی، تربیتی، بهداشتی و اجتماعی ( اقتصادی، سیاسی، فرهنگی ) می باشد.
می توان به شانتاژ با رویکردهای مختلف نگاه کرد؛ مثل رویکرد سیاسی، که نوعی باج گیری است که از شخص یا جمعیتی مانند فرد و حزب و دسته و یا حتّی از دولت، گرفته می­شود. أشخاص باج گیرنده که از إفشای رازی در مورد فردی، سکوت می کنند و مالی أعمّ از منقول و یا غیرمنقول و اغلبً پول دریافت می کنند، حقوق جزاء این مورد را حق السّکوت شخص می داند.
در مورد دولت ها و جمعیت­ها این مسأله جنبۀ سیاسی دارد و با سرنوشت گروهی کوچک یا بزرگ مرتبط می شود. این­گونه حقّ­السکوت ها را رسانه های خبری به ویژه روزنامه نویس ها دریافت می کنند. بنابراین حقّ­السّکوت و شانتاژ هم به صورت شفاهی و هم به نوع کتبی إعمال می شود.
در رویکرد سیاسی، شانتاژ به مفهوم تهدید و اشاعۀ أکاذیب فضیحت­بار نسبت به شخصیت های سیاسی برای کسب اطلاعات مورد نظر به کار می رود.
در رویکرد رسانه ای نیز شانتاژ تبلیغاتی مطرح می شود. در این رویکرد بدین معناست که با تبلیغات کذب و جعل، طرف مقابل مجبور به تسلیم و یا باج دهی شود که در نتیجه طرف مقابل یا مقابله به مثل می نماید و یا هزینه ای را می پردازد تا این روند ادامه پیدا نکند و در واقع تسلیم می شود.

باج خواهی
شانتاژ یعنی فردی با هدف کسب منفعت مالی یا هر منفعت دیگری اقدام به تهدید فردی دیگری می نماید با این عنوان که نقطه ضعف اوا را فاش خواهد کرد و ابروریزی خواهد نمود.
شانتاژ در اصطلاح به تحمیلات ناروایی که فردی، از راه گفتار یا کردار و یا تهدید به رسوا نمودن، به فرد دیگری وارد سازد تا از او چیزی طلب کند گفته می شود.
همچنین به عملی اطلاق می گردد که فردی از شرایط مساعدی که دارد سوءاستفاده کند و آن را وسیلهٔ تهدید فرد یا افرادی قرار دهد تا آن فرد یا افراد برخلاف میل خود دست به انجام عملی بزنند.
...
[مشاهده متن کامل]

مشاهده ادامه پیشنهادها (١٠ از ١٤)

بپرس