شاخص ازادی رسانه

پیشنهاد کاربران

شاخص آزادی مطبوعات به رتبه بندی سالانه کشورها گفته می شود که بر اساس ارزیابی سازمان گزارشگران بدون مرز از کارنامه آزادی مطبوعات کشورها، هر سال تهیه و منتشر می شود. این شاخص نشان دهنده درجه آزادی روزنامه نگاران، خبرگزاری ها و سازمان های اطلاع رسانی و شهروندان اینترنتی در هر کشور از آن برخوردارند و همچنین تلاش های حکومت ها برای احترام به این آزادی را منعکس می کند. سازمان گزارشگران بدون مرز تنها به شاخص آزادی مطبوعات توجه دارد و کیفیت آن و نقض حقوق بشر به صورت عام را بررسی نمی کند.
...
[مشاهده متن کامل]

گزارش تا حدی بر اساس یک پرسشنامه با استفاده از شش معیار کلی است: تکثرگرایی ( میزان بیان نظرات در فضای رسانه ها را می سنجد ) ، استقلال رسانه ها، اشراف و خودسانسوری، چارچوب های قانونگذاری، شفافیت و زیرساخت ها. در این پرسشنامه چارچوب قانونی برای رسانه ها ( از جمله مجازات های مربوط به جرائم مطبوعاتی، وجود انحصار دولتی برای انواع خاصی از رسانه ها و چگونگی تنظیم رسانه ها ) و سطح استقلال رسانه های عمومی لحاظ شده است. همچنین شامل نقض جریان آزاد اطلاعات در اینترنت را در بر می گیرد.
خشونت علیه روزنامه نگاران، شهروندان و دستیارهای رسانه ای، از جمله سوءاستفاده های منتسب به دولت، شبه نظامیان مسلح، سازمان های مخفی یا گروه های فشار، توسط کارکنان RSF در طول سال کنترل می شود و این خودش بخشی از امتیاز نهایی است. امتیاز کمتر در گزارش مربوط به آزادی بیشتر مطبوعات است که توسط این سازمان گزارش می شود. این پرسشنامه برای سازمانهای شریک گزارشگران بدون مرز، ۱۸ سازمان غیردولتی آزادی بیان مستقر در پنج قاره، ۱۵۰ خبرنگار آن در سراسر جهان و روزنامه نگاران، محققان، حقوقدانان و فعالان حقوق بشر ارسال می گردد.
کشورها در یک مقیاس از ۰ تا ۱۰۰ رتبه بندی شده اند.

شاخص ازادی رسانه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/شاخص_آزادی_رسانه

بپرس