شاخاب پارس

پیشنهاد کاربران

درباره یِ " عرب، عربستان، شاخابِ پارس " :
داریوشِ بزرگ گستره یِ پادشاهیِ خود را در سنگنبشته آورده است و در آن میان، از " اَربایَ : Arbāya " نام می برد. ولی پرسش این است که " اَربایَ" کجا بوده است؟
سرزمینِ بیابان نشینانِ عرب جایی" میانِ مصر، دریایِ مدیترانه و فرات ( در پایین دستِ " آثورا یا آشور" ) بوده است.
...
[مشاهده متن کامل]

اکنون پرسش اینجاست که چه شده این تازیان امروز نام شاخابِ پارسِ ما را " خلیج" می نامند؟!
امروز چنان تازی زادگانِ گُجسته هار شده اند که در رسانه یِ به گِل نشسته یِ خود به جای واژه یِ " شاخاب پارس" واژه یِ " خلیج" را بکار می برند.
پروردگارا، در روزِ خودشان، پاسخِ دردناکی به تازی زادگان بده.
آری در روزِ برآمدنِ شان.
آنگاه که درفشهایِ کهن برافراشته شود.

شاخاب پارسشاخاب پارسشاخاب پارس
خلیج واژه فارسی است خَل از خلیدگی به چم به سمتی خم شدن می آید: خون که گرفت گردنت را / خار که خلید دامنت را ( نظامی گنجوی ) . خَل هنوز در زبان لری کاربرد دارد. در پارسی پهلوی ساسانی هَل با همین چم بوده
...
[مشاهده متن کامل]
و خود ساسانی ها واژه کلیک را برای خلیج به کار میبردند. ایج ، ایچ ، ایک و ایگ پسوند های صفت ساز در زبان های ایرانیک هستند و ایک و ایگ در پهلوی ساسانی کاربرد بسیار داشتند . هنوز برخی واژگان مانند تاریک : تار ایک نزدیک : نزد ایک، یوشیج : یوش ( شهر ) ایج به کار میروند. خل ایج یعنی خم شده به یک سمت که منظور آن آب دریا است. تعریف خلیج در ویکیپدیا: بخشی از دریا است که در خشکی پیش رفته باشد. به دیگر سخن، اگر آب به مقدار بسیاری در خشکی پیشروی کند، آن را خلیج گویند. واژه خلیج در زبان عربی ریشه در پهلوی ساسانی دارد و در تمامی پیرس های کهن عربی نام الخلیج الفارسی موجود است.

خلیج پارس ، دریای پارس ، خلیج همیشگی فارس

بپرس