سینوویت

دانشنامه عمومی

سینوویت اصطلاح پزشکی برای التهاب غشاء زلاله ای ( سینوویال ) است. این غشاء به عنوان آستری برای مفاصل حفره داری به نام مفاصل زلاله ای عمل می کند. این نوع التهاب معمولاً دردناک است، به ویژه هنگامی که مفصل حرکت کند. مفصل معمولاً به دلیل جمع شدن مایع زلاله ای متورم می شود.
سینوویت ممکن است همراه با التهاب مفصل ( آرتریت ) و همچنین لوپوس، نقرس و سایر شرایط رخ دهد. سینوویت بیشتر از سایر اشکال آرتریت در روماتیسم مفصلی یافت می شود و بنابراین می تواند به عنوان یک عامل متمایزکننده عمل کند، اگرچه در بسیاری از مفاصل دچار آرتروز نیز وجود دارد. [ ۱] [ ۲] در مورد روماتیسم مفصلی، سینوویوسیت های فیبروبلاست مانند، سلول های مزانشیمی بسیار تخصصی که در غشای زلاله ای یافت می شوند، نقش فعال و برجسته ای در سینوویت دارند. [ ۳] بروز طولانی مدت سینوویت می تواند منجر به تباهی مفصل شود.
التهاب غشای زلاله ای باعث حساسیت یا درد مفاصل، تورم و توده های سفت می شود که گرهَک ( ندول ) نامیده می شود. هنگامی که با روماتیسم مفصلی همراه است، تورم نشانگر بهتری نسبت به شکنندگی است. [ ۴]
هدف روماتولوژیست تشخیص علت درد بیمار با تعیین این است که آیا درد در داخل خود مفصل است، یعنی سینوویت واقعی است یا اینکه واقعاً ناشی از التهاب زردپی ها است که به آن تاندونیت گفته می شود. اغلب برای تشخیص قطعی نیاز به تصویربرداری مانند ام آرآی یا سونوگرافی استخوانی ماهیچه ای است.
علائم سینوویت را می توان با داروهای ضد التهابی مانند NSAIDها درمان کرد. تزریق استروئید ممکن است مستقیماً در مفصل آسیب دیده انجام شود. درمان خاص به علت زمینه ای سینوویت بستگی دارد.
عکس سینوویت
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

رجوع شود به:التهاب غشای زلالی

پیشنهاد کاربران