سینامالدهید

دانشنامه عمومی

سینامالدهید ( به انگلیسی: Cinnamaldehyde ) با فرمول شیمیایی C۹H۸O یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب کم ۶۳۷۵۱۱ است؛ که جرم مولی آن 132. 16 g/mol می باشد. شکل ظاهری این ترکیب، روغن زرد است. این ترکیب عامل بوی دارچین است.
سینامالدهید به عنوان طعم دهنده و عامل بوی دارچین در صنایع غذایی و عطرسازی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین بیش از نیمی از مواد موجود در پوسته درخت دارچین را نیز تشکیل می دهد. از سینامالدهید به عنوان قارچ کش در کشاورزی استفاده می شود. همچنین یک حشره کش مؤثر و دورکننده حیواناتی مثل سگ و گربه نیز هست.
سینامالدهید باعث بهبود سلامت متابولیسم با تأثیر مستقیم روی آدیپوسیت ها و القای آن ها برای شروع سوختن انرژی از طریق فرایندی به نام ترموژنز می شود. همچنین دانشمندان مشاهده کردند که احتمالاً سینامالدهید از موش ها در مقابل چاقی و هیپرگلیسمی محافظت می کند، اما به مکانیسم های این اثرات به صورت دقیق دست نیافته اند. محققان در حال حاضر سینامالدهید را به عنوان یک داروی ضد چاقی بالقوه مورد بررسی قرار می دهند.
سنتز سینامالدهید از دی آمینوسیون ( به انگلیسی Deamination ) ال_فنیل آلانین و تبدیل آن به سینامیک اسید توسط نوعی آنزیم به نام فنیل آلانین آمونیالیاز آغاز می شود. در مرحله دوم سینامیک اسید توسط نوعی آنزیم به سینامول - coa تبدیل می شود. در نهایت سینامول - coa توسط NADPH کاهش یافته و در اثر آنزیم CCR به سینامالدهید تبدیل می شود.
چندین روش آزمایشگاهی برای تولید سینامالدهید وجود دارد ولی در صنعت از تقطیر بخار حاصل از پوسته دارچین استفاده می شود. یکی از اولین روش های آزمایشگاهی تولید سینامالدهید تراکم آلدولی مخلوطی از بنزآلدهید و استالدهید است.
سینامالدهید به علت سمیت کم در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد ولی می تواند باعث تحریک پوست شود. همچنین در افرادی که به دارچین حساسیت دارند می تواند سبب بروز حساسیت یا حتی شوک آنافیلاکسی شود. [ نیازمند منبع]
عکس سینامالدهیدعکس سینامالدهیدعکس سینامالدهیدعکس سینامالدهید
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس