سینالوا

دانشنامه عمومی

سینالوآ. سینالوآ ( تلفظ اسپانیایی:  ( شنیدن ) ) ، به طور رسمی ایالت آزاد و مستقل سینالوآ ( به انگلیسی: Free and Sovereign State of Sinaloa ) ، یکی از ۳۱ ایالتی است که به همراه مکزیکو سیتی، نهادهای فدرال مکزیک را ایجاد می کنند. این شهر به ۱۸ شهرداری تقسیم شده است و پایتخت آن کولیاکان روزالس است.
این ایالت در شمال غربی مکزیک قرارگرفته است و از جهت شمال با ایالت های سونورا، از طرف شرق با ایالت های چیهواهوا و دورانگو ( که توسط سیرا مادره غربی از آنان پراکنده می شود ) و از جهت جنوب با نایاریت همسایه است. در طرف غرب، سینالوآ با باخا کالیفرنیا سور در سراسر خلیج کالیفرنیا پیش رو است. مساحت این ایالت ۵۸٬۳۲۸ کیلومتر مربع ( ۲۲٬۵۲۱ مایل مربع ) و شامل جزیره های پالمیتو ورد، پالمیتو د لا ویرگن، آلتامورا، سانتا ماریا، سالیاکا، ماکاپوله و سن ایگناسیو می شود. به علاوه بر پایتخت، شهرهای مهم این ایالت حاوی مزاتلان و لس موچیس هستند.
ریشه شناسی که به طور وسیع قبول شده است نشان می دهد که سینالوآ از دو واژهٔ کاهیتان ایجادشده است: سینا و لوبولا که به ترتیب به معنای «میوهٔ اژدها» و «گرد» هستند. سینالوبولا به معنای «پیتاای گرد» است.
پس از رسیدن اسپانیایی ها، مردمان کاهیتا در بخش زیادی از سینالوآ سکونت داشتند.
در سال ۱۵۳۱، نونو بلتران دی گوزمان با نیرویی نزدیک به ۱۰۰۰۰ نفر، نیرویی تشکیل شده از ۳۰۰۰۰ جنگجوی کاهیتا را در سایت کولیاچان متلاشی کرد. بلتران دو گوزمان یک پاسگاه اسپانیایی را با حضور متحدان سرخپوست در سان میگوئل د کولیاکان بنیان گذاری نمود. در طول دههٔ بعد، کاهیتا به دلیل آبله و مجموع بیماری هایی که اسپانیایی ها آورده بودند، دچار کم شدن شدید جمعیت شد.
اسپانیایی ها سینالوآ را به نام قسمتی از گوبیرنوی نووا گالیسیا سازماندهی نمودند. در تاریخ ۱۵۶۴، منطقه دوباره تنظیم شد: منطقه کولیاکان و کوسالا در کنترل نوئا گالیسیا باقی ماند، درحالی که مناطق شمال، جنوب و غرب بخشی از استان نووا ویزکایا تازه ایجاد شده بودند، که منطقه کولیاکان را به منطقه ای از نووا تبدیل کرد. گالیسیا نخستین پایتخت نووا ویزکایا در سن سباستین، نزدیک کوپالا واقع شده بود، ولی پایتخت در تاریخ ۱۵۸۳ به دورانگو جابجا شد[ ۹]
از تاریخ ۱۵۹۹، مبلغان یسوعی از پایگاهی در سینالوآ د لیوای نوین توسعه یافتند و تا تاریخ ۱۶۱۰، نفوذ اسپانیا به لبهٔ شمالی سینالوآ توسعه یافت. در تاریخ ۱۶۰۱، جوشش یسوعیان به قسمت شرقی سینالوآ منتهی به ورود آکاکسی به جنگ شد. اسپانیایی ها در نهایت توانستند قدرت خود را در منطقهٔ سیرا مادرهٔ غرب تثبیت کنند و ۴۸ رهبر آکاکسی را اعدام کردند. [ ۱۰]
عکس سینالوآعکس سینالوآعکس سینالوآعکس سینالوآ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

سینالوآ. سینالوآ (Sinaloa)
ایالتی در شمال غربی مکزیک، با ۵۸,۰۹۲ کیلومتر مربع مساحت و ۲,۲۰۴,۱۰۰ نفر جمعیت (۱۹۹۰). مرکز اداری آن کولیاکان روزالس و شغل اصلی مردم آن کشاورزی و معدن کاری طلا و نقره است.

پیشنهاد کاربران

بپرس