سیستم دفاع موشکی ناتو

دانشنامه عمومی

سیستم دفاع موشکی ناتو ( NATO missile defence system ) یک سیستم دفاع موشکی است که توسط سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) در چندین کشور عضو و اطراف دریای مدیترانه در حال ساخت است. برنامه ها برای این سیستم از زمان مطالعه در سال ۲۰۰۲ چندین بار، از جمله در پاسخ به مخالفت روسیه تغییر کرده است.
مطالعه امکان سنجی دفاع موشکی پس از اجلاس ۲۰۰۲ پراگ آغاز شد. آژانس مشاوره، فرماندهی و کنترل ناتو ( NC3A ) و کنفرانس مدیران ملی تسلیحات ناتو ( CNAD ) نیز در مذاکرات شرکت داشتند. این مطالعه به این نتیجه رسید که دفاع موشکی از نظر فنی امکان پذیر است و مبنای فنی برای ادامه بحث های سیاسی و نظامی در مورد مطلوب بودن سیستم دفاع موشکی ناتو را فراهم می کند. ایالات متحده در طول دوره با لهستان و جمهوری چک مذاکره کرد، چندین سال پس از استقرار موشک های رهگیر و سیستم ردیابی رادار در این دو کشور. [ ۱] دولت های هر دو کشور اظهار داشتند که اجازه استقرار این سامانه را می دهند.
در آوریل ۲۰۰۷ متحدان اروپایی ناتو خواستار یک سیستم دفاع موشکی ناتو شدند که مکمل سیستم دفاع موشکی ملی آمریکا برای محافظت از اروپا در برابر حملات موشکی باشد و شورای تصمیم گیری آتلانتیک شمالی ناتو در اولین جلسه در مورد موضوع دفاع در مورد دفاع موشکی در سطوح عالی رایزنی کرد. در پاسخ، ولادیمیر پوتین، نخست وزیر روسیه ادعا کرد که چنین اقدامی می تواند منجر به یک مسابقه تسلیحاتی جدید شود و احتمال تخریب متقابل را افزایش دهد. وی همچنین پیشنهاد کرد که کشورش مطابقت خود را با معاهده ۱۹۹۰ در مورد نیروهای مسلح متعارف در اروپا ( CFE ) - که استقرار نظامی در سراسر قاره را محدود می کند - تا زمانی که همه کشورهای ناتو پیمان سازگار CFE را تصویب نکنند، تعلیق کند. [ ۲] دبیرکل ناتو، یاپ دو هوپ شفر ادعا کرد که این سیستم تاثیری در تعادل استراتژیک نخواهد داشت و روسیه را تهدید نمی کند، زیرا این طرح قرار است فقط ده موشک رهگیر را در لهستان با یک رادار مرتبط در جمهوری چک مستقر کند. [ ۳]
در ۱۴ ژوئیه ۲۰۰۷، روسیه قصد خود را برای تعلیق پیمان CFE اعلام کرد که ۱۵۰ روز بعد لازم الاجرا است. [ ۴] [ ۵] در ۱۴ اوت ۲۰۰۸، ایالات متحده و لهستان توافق کردند که یک پایگاه با ۱۰ موشک رهگیر با سیستم های دفاع هوایی پاتریوت مرتبط در لهستان مستقر کنند. این در شرایطی رخ داد که تنش بین روسیه و ناتو زیاد بود و در صورت پیشبرد ساخت دفاع موشکی، روسیه را به تهدید هسته ای علیه لهستان وادار می کرد. در ۲۰ اوت ۲۰۰۸ ایالات متحده و لهستان توافق نامه را امضا کردند، در حالی که روسیه به نروژ خبر داد که روابط خود را با ناتو متوقف می کند.
عکس سیستم دفاع موشکی ناتوعکس سیستم دفاع موشکی ناتو
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس