سید محمدصادق خرازی

پیشنهاد کاربران

سید محمدصادق خرازی ( متولد ۲ فروردین ۱۳۴۲ ) سفیر و معاون نمایندهٔ دائم ایران در سازمان ملل متحد ( ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۵ ) و سفیر ایران در فرانسه ( ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ ) در دوران ریاست جمهوری خاتمی بوده است. وی دبیرکل سابق حزب ندای ایرانیان، عضو هیئت امناء سازمان جهانی تبلیغات، عضو شورای سیاست گذاری مرکز گفتگوی تمدن ها و مدیرمسئول وبگاه تاریخ ایرانی و دیپلماسی ایرانی است. وی در حال حاضر مشاور ارشد سید محمد خاتمی می باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

وی در خانواده ای روحانی در ۲ فروردین ۱۳۴۲ هجری خورشیدی در شهر تهران در خانهٔ پدربزرگش که از بازاریان و تجار تهران بود متولد شد.
نوجوانی اش در قم گذشت و در مدارس «اوحدی»، «حکیم نظامی» و «دین و دانش» تحصیل کرد، هم زمان با وقوع انقلاب ۱۳۵۷ به تهران بازگشت و در بازار تهران سه سالی در تجارت خانهٔ پدربزرگش مشغول کار شد و به تحصیلاتش ادامه داد.
صادق خرازی در دوران جنگ ایران و عراق معاون ستاد تبلیغات جنگ شورای عالی دفاع و عضو شورای عالی پدافند ملی بود.
با روی کار آمدن اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت ایران در سال ۱۳۶۸ به عنوان سفیر و معاون نماینده دائم ایران به سازمان ملل متحد در نیویورک رفت و پس از شش سال به ایران بازگشت. در زمان وزارت عمویش کمال خرازی به سمت معاون آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه ایران منصوب شد و سپس به عنوان سفیر ایران در فرانسه به مدت سه سال و چهار ماه انجام وظیفه کرد. وی پس از روی کار آمدن سید محمد خاتمی به عنوان مشاور وی منصوب شد.
خرازی تا به امروز در امور فرهنگی عضو کمیسیون ملی یونسکو در ایران، عضو هیئت مدیره شهر کتاب، عضو هیئت امنای بنیاد ایران شناسی، عضو هیئت امنای انجمن مفاخر ملی ایران، عضو هیئت امنای پژوهشگاه میراث فرهنگی، عضو شورای سیاست گذاری بنیاد گفتگوی تمدن ها، رئیس و عضو هیئت امنا کتابخانه و موزه ملی ملک، عضو شورای عالی کتابخانه ملی ایران، عضو شورای بین المللی دانشگاه آزاد اسلامی و عضو شورای راهبردی امور بین الملل سینمای ایران بوده است.
خرازی در مردادماه ۱۳۹۳ وی مجوز تأسیس یک حزب سیاسی با نام حزب ندای ایرانیان که رویکردی اصلاح طلبانه را مدعی است، از وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران اخذ نمود.
وی در اول شهریور ۱۳۹۴ از ریاست این حزب استعفا داد. این استعفا که در پی انتقادات برخی از اصلاح طلبان به وی به خاطر مصاحبهٔ او با هفته نامه مثلث بود، با رأی اکثریت قاطع شورای مرکزی حزب رد شد و نتیجتاً وی در مقام خود باقی ماند. او در مصاحبه با هفته نامه مثلث گفته بود: «من کسانی را به یاد دارم که وقتی من سفیر بودم با آمریکایی ها مذاکره می کردند و برای دشمن پیام می فرستادند؛ من آنها را به عنوان اصلاح طلب نمی پذیرم. من فهرستی هم دارم که اگر لازم باشد یک روز آن را به مردم ارائه خواهم کرد. »

سید محمدصادق خرازی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سید_محمدصادق_خرازی

بپرس