سید محمد علیشاه موسوی گردیزی

پیشنهاد کاربران

سید محمدعلی شاه موسوی گردیزی ( زاده سال ۱۳۳۸ در شهر گردیز مرکز استان پکتیا، افغانستان - درگذشت ۱۲ مرداد سال ۱۳۹۷ در حمله به مسجد امام زمان شهر گردیز مرکز استان پکتیا ) ، فرمانده جهادی، نماینده پارلمان، رئیس مبارزه با حوادث غیرمترقبه استان پکتیا و زندانی شماره ۱۱۵۴گوانتانامو بود.
...
[مشاهده متن کامل]

او در روز جمعه ۱۲ مرداد سال ۱۳۹۷ پس از ادای نماز جمعه توسط عوامل داعش طی حمله ای بهمراه ۳۵ تن کشته شد.
سید محمدعلی شاه موسوی گردیزی، متولد سال ۱۳۳۸در شهر گردیز مرکز استان پکتیای افغانستان بود. او دوران ابتدایی و متوسطه تحصیلی خود را در زادگاهش شهرگردیز افغانستان به پایان رسانده بود.
موسوی گردیزی پس از پایان تحصیلات ابتدایی و متوسطه، با کسب نمره برتر کشوری در کنکور سال ۱۳۵۶ وارد دانشکده پزشکی دانشگاه کابل شد. بعد از کودتای کمونیستی افغانستان در ماه اردیبهشت ( ثور ) سال ۱۳۵۷ و دست گیری دانشجویان توسط نیروهای امنیتی رژیم کمونیستی وقت، با جمعی از دانشجویان شیعه و سنی در دانشگاه کابل انجمن دانشجویان مسلمان را راه اندازی کرد.
با وخامت وضعیت امنیتی دانشگاه در سال ۱۳۵۸، با جمعی از دوستانش دانشگاه را رها کرده و به زادگاهش شهر گردیز برگشت. شهری که جهادگران شیعه و سنی با زبان های متفاوت فارسی و پشتو در کنار هم می جنگیدند. موسوی گردیزی تا سال ۱۳۷۰ به عنوان فرمانده مجاهدین جبهه مرکزی گردیز به مبارزه علیه نیروهای روس ادامه داد که در سال های حضورش در جهاد، دو بار به واسطه تیر مستقیم روس ها از ناحیه گردن و پا مجروح شد. که حتی تا موقع درگذشتش گلوله آن دوران، در بدنش باقی بود؛ وی سپس در سال ۱۳۷۰ به ایران مهاجرت کرد.
سید محمد علی شاه موسوی در ایران با پیوستن به جهاد سازندگی قزوین، عازم شهرستان ایرانشهر می شود و ماه ها در آن جا خدمت می کند. در سال ۱۳۵۹ به جهاد سازندگی اراک پیوسته و از آن طریق بارها به عنوان مسوول بخش اورژانس در جبهه های جنگ ایران حضور داشت. وی حضور در عملیات والفجر مقدماتی را «نقطه عطفی در زندگی خود» خواند؛ عملیاتی که وی مسئول اورژانس خط دو آن بود. موسوی بعد از پایان جنگ ایران در سال ۱۳۶۹ وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شده و در سال تحصیلی ۱۳۷۷–۱۳۷۸ موفق به دریافت دانشنامه دکترای پزشکی خود از این دانشگاه می شود.
او در زمان زندگی خود در ایران با تأسیس مرکز درمانی خیریه در شهرری با کمک دیگر پزشکان مهاجر، به خدمت رسانی و درمان بیماران محروم خصوصاً بیماران افغانستانی می پرداخت. همچنین وی در دانشگاه فارابی به عنوان استاد مشغول به تدرس بود.

سید محمد علیشاه موسوی گردیزیسید محمد علیشاه موسوی گردیزیسید محمد علیشاه موسوی گردیزیسید محمد علیشاه موسوی گردیزی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سید_محمد_علیشاه_موسوی_گردیزی

بپرس