سید قاسم موسوی قهار

پیشنهاد کاربران

سید قاسم موسوی قهار ( زادهٔ ۱۳۲۷ در خمین – درگذشتهٔ ۱۸ آذر ۱۳۹۸ در تهران ) مناجات خوان، دعاخوان، مداح و شاعر ایرانی بود.
اولین دعای سحر ماه رمضان را بعد از انقلاب ۱۳۵۷ ایران وی خواند که از محبوبترین و معروفترین اجراهایش به شمار می رود و بعد از حدود سال ها هنوز در سحرگاهان رمضان از صدا و سیما پخش می شود.
...
[مشاهده متن کامل]

بعد از انقلاب اسلامی در ایران و تغییر مشی در صدا و سیما و همچنین کنار گذاشته شدن بسیاری از دست اندرکاران و مجریان دوران پهلوی، در این سازمان دولتی نیاز به چهره های جدیدی برای اجرای برنامه های متناسب با دوران جدید احساس می شد. دعای سحر موسوی قهار و ربنای محمدرضا شجریان از جمله اجراهای مذهبی ماندگاری بودند که توانستند به خوبی جای خالی آوای سید جواد ذبیحی را در ماه رمضان پس از انقلاب پر کنند.
سید قاسم موسوی قهار که در بین مردم به «قهار» شهرت یافت، در سال ۱۳۵۹ سرودی با نام «شهیدم من» را در حضور روح الله خمینی اجرا کرد. وی به مناسبت های مختلف، همواره اجراهایی در مقابل سید علی خامنه ای رهبر ایران داشته است.
وی علاوه بر خواندن ادعیه مشهور مربوط به ماه رمضان، دعاهای بسیاری از جمله:دعای کمیل، عرفه، سمات، مجیر، فرج، جوشن کبیر، ابوحمزه ثمالی، مناجات شعبانیه، صلوات شعبانیه و… را اجرا نموده است.
سروده های موسوی قهار نیز در قالب ۳ جلد کتاب شعر به چاپ رسیده است.
اشعاری از کتاب «نسیم سحر»:
بخشی از شعر دیگر:
سید قاسم موسوی قهار به دلیل عوارض عمل جراحی تیروئید، به بیماری شدید حنجره دچار گردید و به مدت ۲ سال از فعالیت صوتی ناتوان ماند تا این که مجدداً سلامتی خود را بازیافت.
موسوی قهار پس از سال ها بیماری در بامداد ۱۸ آذر ۱۳۹۸ درگذشت.

سید قاسم موسوی قهار
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سید_قاسم_موسوی_قهار

بپرس