سید علی اصغر لاری

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] در دل سرزمین تشنه وحدت و مهربانی، واحه ای به چشم می خورد که هنوز تشنگان حیات واقعی، در سایه سار نخل ها و سایبان های آن، از کوثر جان بخش آن سیراب می شوند واحه ای که بوی غدیر می دهد بوی مردی که بوی نان در انبانش، پایان شب گرسنگی را به آنان خبر می دهد و اشک شب هایش، غبار غربت و اشک بی کسی را از چهره فقرا و مستمندان می زداید واحه ای به نام سید علی اصغر موسوی لاری.
آیة الله سید علی اصغر موسوی لاری، در شوال المکرم سال ۱۳۱۷ق. در شهر لار دیده به جهان گشود. وی در دامان مادری مهربان و متعبد و پدری مرجع و مجاهد و در خانه ای، شخصیت علمی و معنویش شکل گرفت که بوی عطر عدالت علوی و جهاد و اجتهاد، از سفرهای ساده و قفسه کتاب ها در کنار تفنگ و قطار فشنگ آویزان شده پدرش به مشام می رسید و این عطر عبا و عمامه ، جان و روح هر شیفته جانان را نوازش می داد.آیة الله لاری از همان آغاز، بوی اسپند و گلاب هیئت های عزاداری امام حسین علیه السلام ، بوی عطر نمازگذاران محراب مساجد و تکایا و بوی باروت تفنگ مجاهدان در رکاب پدرش، شم معنوی سیاسی او را چنان به کمال رساند که هرگز سلوک سیاسی و اجتماعی وی را نمی توان از مشی عرفانی و معنوی اش تفکیک کرد.
اولین استاد
اولین استاد و مکتب علمی، معنوی و سیاسی آیة الله لاری، پدر بزرگورارش، حضرت آیة الله العظمی سید عبدالحسین لاری ، رهبر قیام تنگستان به شمار می رود. کسی که آوازه علم ، اجتهاد، عرفان و سیاستش، وی را در زمره شخصیت های بزرگ علمی، معنوی و سیاسی تاریخ تشیع در سده کنونی و از تاثیر گذاران تاریخ ایران زمین در عصر حاضر قرار داده است. دومین استاد این عالم فرزانه، برادر بزرگوارش، آیة الله سید عبدالمحمد موسوی لاری است که پایه های علمی خود را با زانو زدن در محضر وی استوار کرد و درس های ابتدایی و سطح حوزوی را نزد وی تحصیل کرد. این استاد بزرگ که «آیتی از هوش و ذکاوت و حافظه به شمار می رفت و در علمیت قوی و مورد تصدیق پدر گرانقدرش بود»، خود از عالمان و مجاهدان خطه جنوب به شمار می رفت، آیة الله سید علی اصغر لاری، پس از هجرت اجباری پدر و خانواده گرامی اش توسط حکام جور، در سال ۱۳۳۲ق. به فیروز آباد و جهرم ، برای ادامه تحصیل به نجف اشرف هجرت کرد و از محضر استادان بزرگ حوزه نجف بهره جست.
در مکتب نجف
آیة الله لاری به مدت هفت سال در نجف اشرف علاوه بر بهره معنوی حرم مولای متقیان از استادانی کسب فیض کرد که هر یک سرآمد عصر خود و حتی اعصار قبل و بعد از خود به شمار می رفتند. گویی تقدیر چنین بود که آیة الله لاری در برابر استادانی زانوی ادب بر زمین زند که از نظر جامعیت علمی و اخلاقی، نادره روزگار به شمار می رفتند.آیة الله سید ابوالحسن اصفهانی ، مرجع بزرگ شیعیان از استادان معروف حوزه نجف بود که آیة الله لاری ضمن کسب فیض از مکتب علمی و فقهی اش، مفتخر به کسب اجازه اجتهاد از وی شد. آیة الله شیخ محمدحسین غروی اصفهانی ، مشهور به کمپانی ، مرجع بزرگی که جامعیت علمی او چنان بود که از وی ۲۳ اثر عرفانی، فقهی، اصولی، فلسفی بر جای مانده است. وی، یکی دیگر از استادانی بود که آیة الله لاری توانست از محضر او به کسب درجه اجتهاد مفتخر شود. عارف بزرگ و آیت حق، آیة الله سید علی قاضی طباطبایی از دیگر استادان و تاثیر گذاران علمی و اخلاقی آیة الله سید علی اصغر موسوی لاری است. آیة الله سید علی اصغر موسوی لاری تحت تعلیم و مراقبت چنین استادی به مرحله ای از مقام عرفانی نایل شد که به گفته یکی از چهره های بزرگ علمی کشور، او فردی «لطیف و در حد مجردات» بود.
حلقه خوبان
...

پیشنهاد کاربران

بپرس