سید جمال الدین قطب

پیشنهاد کاربران

جمال الدین قطب ( ۱۲۸۰ – ۶ آبان ۱۳۶۱ ) از تجار به نام بازار و از بزرگان ورزش باستانی و نخستین رئیس غیرنظامی فدراسیون کشتی ایران بود.
سید جمال الدین قطب متولد سال ۱۲۷۵ در محله سنگلج تهران بود. او از نوجوانی علاقه مند به ورزش کشتی بود و در زورخانه شمس العماره به فعالیت می پرداخت. وی از تاجران ثروتمند و خوشنام سرای امید بازار تهران بود. قطب که از سادات موسوی بود، از جمله تجار و بازاریانی بود که برای ساخت مقبره حکیم ابوالقاسم فردوسی کمک های مالی کرده اند. او همچنین به علت نبود آب شرب مناسب در شهر قم، یک آب انبار درآن شهر به نام علمدار کربلا احداث می نماید. او از نزدیکان بیت آیت الله العظمی حسین طباطبایی بروجردی بود و هر ساله در تابستان در منطقهٔ وشنوه در شهر قم در کنار ایشان به استراحت می پرداخت. قطب در سن ۸۱ سالگی درگذشت.
...
[مشاهده متن کامل]

روسا فدراسیون کشتی ایران از بدو تأسیس در اختیار نظامیان بود و این سمت برای آنان در جهت ارتقاء مقام و ترفیع درجه حائز اهمیت بود. در تاریخ ششم فروردین ماه سال ۱۳۳۲ رئیس سازمان تربیت بدنی و پیشاهنگی ، سرتیپ دکتر ایزدپناه، سید جمال الدین قطب را که شخصی بانفوذ و مورد توجه دربار و خاندان سلطنتی بود را به عنوان اولین رئیس غیرنظامی فدراسیون کشتی انتخاب کرد و ایشان این سمت را تا سال ۱۳۳۴ و پیش از استعفا بر عهده داشتند. بعدها پس از انقلاب اسلامی از ایشان برای ریاست فدراسیون کشتی ایران دعوت شد که از جانب ایشان به دلیل کهولت سن، این دعوت رد شد.
در سال ۱۳۳۳ شمسی از تیم ملی کشتی آزاد ایران جهت شرکت در مسابقات قهرمانی کشتی جهان ۱۹۵۴ که در کشور ژاپن برگزار می گردید دعوت به عمل آمد لذا از طرف قطب ریاست محترم فدراسیون کشتی ایران بخشنامه ای به منظور انجام مسابقه های انتخابی صادر و به هیئت های کشتی تمام استان های کشور ارسال گردید و پس از برگزاری مسابقه های انتخابی نفرات ذیل به ترتیب وزن به مربی گری کیومرث ابوالملوکی جهت شرکت در مسابقات قهرمانی جهان معرفی شدند.
محمود ملاقاسمی، محمدمهدی یعقوبی، ناصر گیوه چی، جهانبخت توفیق، فردین، عباس زندی، غلامرضا تختی و احمد وفادار. سرپرست تیم محمود معروف خانی و داور بین المللی مهدی نیک خو.
طبق سنت تاریخ فدراسیون کشتی، عده ای از چهره های ورزشی یا سیاسی خواهان برکناری رئیس مستقر بودند. به برخی ملی پوشان نیز وعده هایی داده شده بود تا از قطب حمایت نکنند.

سید جمال الدین قطبسید جمال الدین قطبسید جمال الدین قطبسید جمال الدین قطبسید جمال الدین قطب
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سید_جمال‌الدین_قطب