سید اسداله شریعت پناهی

پیشنهاد کاربران

سید اسداله شریعت پناهی ( زادهٔ ۱ آبان ۱۳۱۷ در سمنان ) نقاش ایرانی است. از مهم ترین ویژگی هی آثار او، تجزیه، شکست و تغییر فرم بدن انسان در فیگورهای مختلف است. او بنیان گذار و مدیرمسئول گالری دانژه سمنان است که در سال های اخیر به یکی از پاتوق های مهم هنری در مرکز استان تبدیل شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

برخی از نقاشی های او به سبک جدید و ابداعی است و مفاهیم انتزاعی شادی و غم و آئین های مختلف ایرانیان را در بردارد. تمام آثار شریعت پناهی بدون عنوان و دکوراتیو هستند. در برخی از آثار او، موضوعاتی مانند پرتره هنرمند در حال نقاشی، مجلس موسیقی، مام وطن، طبیعت بی جان و مفاهیم اساطیری دیده می شود. در سال ۱۳۹۴ کتاب پیدا و پنهان: مجموعه آثار نقاشی سیداسدالله شریعت پناهی در سبک نو شامل آثاری از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۲ به دو زبان انگلیسی و فارسی منتشر شده است.
شریعت پناهی در اول آبان ماه سال ۱۳۱۷ در سمنان متولد شد. پدرش کارمند دولت بود و همین امر سبب شد که علیرغم فقر عمومی در شهر راهی مدرسه شود و دوره ابتدایی تا متوسطه را در سمنان به پایان رساند. پدربزرگش شمایل کشی می کرد و به رسم زمانه، آنها را چون نمایشگاهی در خانه نصب می کرد تا در روزهای جمعه مورد بازدید مردم محله، همچون زیارتگاهی، قرار گیرد. اسداله، تحت تأثیر این شرایط، دوران نوجوانی را با گرایش به هنر نقاشی سپری کرد. استعداد وی به هنر نقاشی برای اولین بار توسط یکی از معلمهایش و بعداً توسط مسئول وقت آموزش و پرورش در شهرستان سمنان کشف شد، که ایشان نقش بسیار مهمی در ساختار زندگی هنری وی ایفا نمودند. سپس به توصیه یکی از بزرگان خوشنام شهر، وی در محضر استاد اسماعیل آشتیانی ( یکی از شاگردان کمال الملک ) شاگردی نمود.
پس از اخذ دیپلم در سال ۱۳۳۹، به استخدام آموزش و پرورش شهر سمنان درآمد و به عنوان معلم نقاشی مشغول بکار شد. در سال ۱۳۴۴ وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد و هنر نقاشی را به طور آکادمیک زیر نظر استادانی چون هوشنگ سیحون، مرتضی ممیز، بهجت صدر، وزیری مقدم آموخت. هم کلاسیهای وی بعدها از نام آوران هنر ایران زمین شدند که از آن جمله می توان به عباس کیارستمی، سیما بینا، عباسعلی سارنج، محمد حسین حلیمی، فرشید مثقالی، علی اکبر صادقی، جمال فرخی نژاد، خسرو پیمان، اکبر زنجانپور و نعمت اله گرجی اشاره نمود. در اوایل تحصیل در دانشگاه تهران و تحت تأثیر شدید استاد سیحون ( که هیچگاه هویت و سنت را فدای مدرنیته نکرد ) وی به سمت سبک نقاشی رئالیسم سوق داده شد و علاقه بسیاری به پرتره کشی از خود بروز داد که پرتره بسیاری از شخصیت های معروف نقاشی دنیا را به بوم نقاشی کشید.

سید اسداله شریعت پناهی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سید_اسداله_شریعت‌پناهی

بپرس