سید احمد ابوهاشم

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] نسب وی با چند واسطه به امام موسی کاظم علیه السلام می رسد. سید احمد در شمال غربی منطقه شفائه (در 25 کیلومتری آن) دفن شده و مزار و گنبد و صحن دارد و گنبد آن با کاشی های آبی مزین شده است
عتبات عالیات عراق ، دکتر اصغر قائدان ، نشر مشعر ، تهران ، ص 148

[ویکی فقه] سید احمد ابوهاشم (مزار). مزار سید احمد ابوهاشم ، زیارتگاهی در شمال غربی شهر کربلا، در منطقه «شفاثا» (عین التمر)،، قرار دارد.قبر این امامزاده در سال ۱۸۴۳ م آشکار شده و ساختمان آن بیش از صد سال، سابقه تاریخی دارد.درباره نسب امامزاده بین نسب شناسان اختلاف است، اما در این اختلافی نیست که او از نوادگان امام موسی کاظم (علیه السلام) است.
این زیارتگاه که به «احمد بن هاشم» معروف است، در ۲۵ کیلومتری شمال غربی کربلا، در منطقه «شفاثا» (عین التمر)، واقع است و میان اعراب بیابانی، بسیار معروف است، به طوری که همواره به او پناه می آورند و نذر می کنند.
ساختمان بقعه
این قبر در سال ۱۸۴۳ م آشکار گشته و روی سنگی، به نام مدفون در آن، اشاره شده است. در صد متری شمال آن نیز برادرش، سید محمد، مدفون می باشد.
عامری، ثامر عبدالحسن، معجم المراقد والمزارات فى العراق، ص۶۴.
مدفون در این بقعه، سیدشرف الدین احمد مکنا به ابوهاشم، از سادات جلیل القدر موسوی و از نوادگان امام موسی کاظم (علیه السلام) است که به سال ۷۴۵ ه. ق، وفات یافته است.نسب شریفش با پانزده واسطه، به ترتیب زیر، به امام هفتم می رسد: سید ابوهاشم احمد بن ابوجعفر محمد تاج الدین بن احمد بن محمد ابن محمد بن ابوجعفر احمد بن ابوالفائز محمد بن محمد بن علی الغریق بن ابوجعفر محمد الخیرالعمال بن علی المجدور بن احمد بن محمد حائری بن ابراهیم مجاب بن امام موسی کاظم (علیه السلام).
ابوسعیده موسوی، سیدحسین، المشاهد المشرفة، ج۱، ص۱۱۳.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس