سید ابوالحسن فاضل بهسودى

دانشنامه اسلامی

[ویکی اهل البیت] کلید واژه: سید ابوالحسن فاضل بهسودی، آثار سید ابوالحسن فاضل بهسودی،
آیت الله سید ابوالحسن فاضل از زمره عالمان راستینی بود که فروغ روان بخش ایمان، صبر، شجاعت، دلسوزی نسبت به مستمندان و دفاع از ارزش های ایدئولوژی از وجودش ساطع بود.
این شخصیت فرزانه با وارد شدن در عرصه های گوناگون سیاسی و اجتماعی به درجات والای معنوی راه یافت. او می کوشید تا با رفتار و اخلاقش، فضیلت و خویشتن داری را در جامعه دین دوست ترویج نماید. با بی تفاوتی در سال هایی که بسیاری از دانش پژوهان در کنج عافیت آرمیده بودند و از کنار قضایا می گذشتند، مرحوم فاضل منادی حقایق اسلام در کشور جنگ زده و سوخته افغانستان گردید و قلوب عاشقان دین، انقلاب و آزادی را از شور ایمان، باور و امید پر نمود.
این مجاهد نستوه و اسوه تقوا و عمل صالح از طریق پژوهش های پرمایه علمی، سیاسی و اخلاقی به صیانت از مرزهای عقیدتی، سیاسی و اخلاقی مبادرت ورزید. لحظه ها برای او ارزشمند بود و خوب از آن استفاده می کرد. او همانند ستاره در فضای جامعه خسته و مظلوم افغانستان می درخشید و با نورافشانی، فردا و فرداها را ترسیم می نمود و از زندگیش برای دیگران نشانه می ساخت.
آیت الله فاضل در سال 1319 هجری شمسی در «کجاب بهسود» استان میدان افغانستان که در 100 کیلومتری شهر کابل (پایتخت) واقع گردیده است، در یک خانواده مذهبی و علمی دیده به جهان گشود. با درخشش این ستاره در فضای کانون پرمحبت خانوادگی، دیدگان خانواده اش روشن گردید. قبل از تولد، پدرش حجت الاسلام والمسلمین سید محسن مصطفوی در سن 20 سالگی رحلت نموده بود، این سید از بدو تولد آغوش گرم و پر از محبت پدر را ندید.
عمویش علامه سید حسن مصطفوی معروف به «سید آخوند» مسئولیت سرپرستی وی را به عهده گرفت و با دقت تمام به بارور کردن استعدادهای او همت گماشت.
آیت الله فاضل از نظر سلسله نسب از جمله سادات عالی قدری است که اجدادش از بزرگان منطقه بوده اند. و همه از علماء و پیشگامان ترویج معارف دینی به حساب می آمده اند. پدرش سید محسن کربلایی فرزند سید مصطفی فرزند سید سلطان فرزند سید میرزا حسین فرزند سید فضل الله فرزند سید صافی فرزند سید احمد فرزند سید عبدالله فرزند سید میرزا حسن فرزند سید امین (سید سالم، سید اسلام و سید یحیی که سه فرزند سید امین هستند در منطقه، دفن و جزء قبور محترم دارای بارگاه مجلل هستند و مورد توجه زیاد مخلصین قرار می گیرند و در مناسبت های مذهبی و حتی جهت رفع مشکلات به آن ها توسل می جویند و در کنار آرامگاه آن ها نذر می نمایند و آنان را صاحب کرامات می دانند) و سلسله نسب سید ابوالحسن فاضل که از سادات جلیل القدر حسینی می باشد، به امام زین العابدین علیه السلام می رسد.
مرحوم آیت الله فاضل با استعداد فوق العاده ای که داشت، تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش نزد عمویش به پایان رسانید. دروس مقدماتی و قسمتی از قوانین را نیز نزد عمویش علامه حاج سید حسن مصطفوی فراگرفت و پس از فوت عمویش بخش دیگری از قوانین و همچنین رسایل را نزد مرحوم شیخ خان علی خواتی (مشهور به حاج شیخ) فراگرفت.

پیشنهاد کاربران

بپرس