سیب زمینی ترش

دانشنامه عمومی

سیب زمینی ترشی، یا شلغم شیرازی، یا یرالماسی در کُردی به آن گۆێزرکە ، در ترکی زنجانی به آن موُرچالیق و در زبان طبری، گویش مازندرانی به آن یار مستی و در گویش گرگانی اش به آن یارم مسی گفته می شود. ( نام علمی: heliantus tuberosus ) گیاهی علفی و دارای ساقه ای به ارتفاع ۱٫۵ تا ۳ متر است. ساقهٔ این گیاه راست و خشن می باشد. برگ های آن عموماً ساده، منفرد، نوک تیز و دارای کناره های دندانه دار است.
غدهٔ سیب زمینی ترش دارای ۱ تا ۱٫۵ درصد اینولین و ۳ تا ۵ درصد قندهای مختلف و ۲ درصد مواد ازته است.
به صورت جوشانده مصرف شده و همچنین خام آن پس از قرار دادن در سرکه یا سالاد استفاده می شود. سیب زمینی ترش غذای مناسبی برای مبتلایان به بیماری قند «دیابت» می باشد.
منشأ اصلی آن در آمریکای شمالی بوده و اکنون در ایران هم پرورش می یابد.
عکس سیب زمینی ترشعکس سیب زمینی ترشعکس سیب زمینی ترشعکس سیب زمینی ترش
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس