سیاه شور مصری

پیشنهاد کاربران

سیاه شور مصری، کاکُل یا هِدره یا گوگله ( نام علمی: Suaeda aegyptiaca ) گونه ای از گیاهان گلدار از راسته میخک سانان Caryophyllales خانواده تاج خروسیان Amaranthaceae ( هم خانواده اسفناجیان Chenopodiaceae ) است.
...
[مشاهده متن کامل]

این گیاه پایا، ایستاده با بوته های انبوه درهم، با شاخه های بسیار منشعب بلند، سبز مایل به آبی یا کم و بیش متمایل به خاکستری است. این گیاه بوته ای یکساله است که به طور معمول تا ۳۰ سانتیمتر رشد می کند اما در بعضی شرایط محیطی گاه تا یکی دو متر هم قد می کشد. هنگام خشک شدن ساقه - چوب سبک، باریک و سستی دارد و پس از یک یا چند سال پوسیده و خاک می شود.
برگ یا ساقه ( تازه یا جوشیده ) آن برای ضدخارش بدن و رفع درد کلیه کاربرد دارد. نام محلی این گیاه در میان اهالی جنوب ایران کاکُل می باشد و و گیاهی نسبتاً شورمزه است . در گویش لارستان ( فارس ) و رودبار جنوب ( کرمان ) به آن سمسیل می گوید و در شرق هرمزگان به آن سمسول یا سمسیلو می گویند.
رویشگاه اصلی آن کشورهای شرق دریای مدیترانه و از لیبی تا شبه جزیره عربستان و نیمه جنوبی ایران و شاخ آفریقاست.
سیاه شور مصری به طور پراکنده در بعضی نواحی قلیایی و باتلاقی ایران از جمله به طور فراوان در جنوب ایران بخصوص منطقه حفاظت شده مند و همچنین حوض سلطان استان قم و … می روید.

سیاه شور مصریسیاه شور مصریسیاه شور مصریسیاه شور مصری
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سیاه‌شور_مصری

بپرس