سیاست در لبنان

پیشنهاد کاربران

کشور لبنان جمهوری است و سه مقام ارشد آن برای اعضای گروه های مذهبی خاص در نظر گرفته شده اند.
• رئیس جمهوری باید مسیحی مارونی باشد.
• نخست وزیر باید مسلمان سنی باشد.
• سخنگوی پارلمان می بایست مسلمان شیعه باشد.
...
[مشاهده متن کامل]

این ترتیب قسمتی از میثاق ملی است که توافقی غیر کتبی است که در سال ۱۹۴۳ در ملاقاتی بین اولین رئیس جمهور لبنان ( یک مارونی ) و اولین نخست وزیر لبنان ( یک سنی ) حاصل شد، اگر چه این توافق در قانون اساسی لبنان تا سال ۱۹۹۰ به دنبال توافق طایف رسمی نشد. این میثاق شامل قول و قرار مسیحیان بود مبنی بر اینکه به دنبال جلب حمایت فرانسه نباشند و وجهه عربی لبنان را قبول داشته باشند و همچنین مسلمانان نیز قول دادند تا مشروعیت استقلال و دولت لبنان و همچنین مرزهای این کشور در سال ۱۹۲۰ را قبول داشته باشند و برای اتحاد با سوریه تلاش نکنند. این میثاق تا زمان تشکیل هویت ملی لبنان موقت ولی لازم الاجرا بود. به دلیل احساس نیاز شدید مسلمانان به اتحاد به کشورهای همتایی عرب خود این میثاق راه حلی موقت به نظر می رسید. از سویی دیگر مسیحیان این میثاق را رد کردند و بعداً برای جلب حمایت فدرالیسم را پیشنهاد دادند و با اسرائیل متحد شدند. لبنان به موجودیت خود ادامه داده و اثرات سوء جنگ های داخلی همچنان بر سیاست لبنان سایه افکنده است.
این میثاق همچنین تصریح می کرد که کرسی های پارلمان به تمامی مذاهب تعلق گیرد یعنی با نسبت ۶ مسیحی به ۵ مسلمان که بر اساس آمارگیری سال ۱۹۳۲ بود که در آن زمان مسیحیان مقداری بیشتر بودند. توافق طایف آن نسبت را مساوی کرد تا هر دو گروه مذهبی حق مساوی داشته باشند. حال مسلمانان مخصوصا با احتساب حضور فلسطینی ها بیشتر شده اند ولی اکثر گروه ها در لبنان با این حق تساوی راضی هستند.
قانون اساسی لبنان به مردم این حق را می دهد تا دولت خود را عوض کنند. با این حال از اواسط دهه ۱۹۷۰ تا انتخابات پارلمانی ۱۹۹۲ جنگ داخلی لبنان از اجرای حقوق سیاسی ممانعت به عمل آورد. طبق قانون اساسی انتخابات مستقیم هر چهار سال یک بار باید برگزار شود. آخرین انتخابات پارلمانی بعد از ترور نخست وزیر حریری انجام شد و معادله قدرت با پیروزی مخالفان حضور سوریه در لبنان و تصاحب اکثر کرسی های پارلمان توسط آن ها شاهد تغییرات بسیاری بود. ترکیب های پارلمان توسط آن ها شاهد تغییرات بسیاری بود. ترکیب پارلمان بر اساس هویت مذهبی و قومی و برخلاف مسائل ایدئولوژیکی شکل گرفته است. پیمان طایف با پایان دادن جنگ داخلی تقسیمات کرسی های پارلمان را تغییر داد.

سیاست در لبنان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سیاست_در_لبنان

بپرس