سی شارپ

دانشنامه عمومی

سی شارپ ( به انگلیسی: C#، /si ʃɑːrp/ see sharp ) زبانی شیءگرا و سطح بالا از خانوادهٔ زبان های چارچوب دات نت شرکت مایکروسافت است.
زبان سی شارپ، یک زبان برنامه نویسی چند الگویی و منظم شده مدل های تابعی، امری، عمومی، شیءگرا و جز گرا و در بستر دات نت می باشد. این زبان توسط مایکروسافت و جزئی از دات نت به وجود آمد و بعداً استانداردهای ECMA و ISO را نیز دربر گرفت. سی شارپ یکی از ۴۴ زبان برنامه نویسی است که توسط زمان اجرای زبان مشترک از چارچوب دات نت پشتیبانی و در همه جا به وسیله مایکروسافت ویژوال استودیو شناخته می شود.
زبان سی شارپ با قدرت و در عین حال سطح بالای خود توانسته توجه بسیاری از برنامه نویسان را به خود جلب کند.
این زبان برپایه سادگی، مدرن بودن، همه منظوره و شیءگرا بودن ساخته شد. آندرس هجلزبرگ، طراح زبان برنامه نویسی دلفی، سرپرستی تیم طراحان زبان سی شارپ را بر عهده داشت. این زبان دارای دستوری شیءگرا مشابه ++C است و به شدت از زبان های جاوا و دلفی تأثیر پذیرفته است. در ابتدا نام این زبان COOL بود که مخفف C like Object Oriented Language بود، هر چند در ژوئیه ۲۰۰۰، زمانی که مایکروسافت پروژه را عمومی اعلام کرد، اسم آن به سی شارپ تغییر پیدا کرد.
استاندارد ECMA این اهداف طراحی زبان را برای سی شارپ برآورده می سازد:
• سی شارپ یک زبان برنامه سازی ساده، مدرن، برای اهداف عمومی و شیءگرا است.
• به دلیل اهمیت داشتن موضوع نیرومندی و دوام و بهره وری برنامه نویس، زبان دارای چک کننده Strong Type، چک کننده مرزهای آرایه، تشخیص حالت هایی که یک متغیر مقداردهی اولیه نشده است، قابلیت انتقال کدها و Garbage Collection خودکار است.
• این زبان برای استفاده در اجزای توسعه نرم افزار برای دستیابی به مزایای سامانه های توزیعی در نظر گرفته شده است.
• قابلیت انتقال برنامه نویس بسیار مهم است، خصوصاً برای آن دسته از برنامه نویسانی که با زبان های C و C++ آشنا هستند.
• پشتیبانی از این زبان برای بین المللی شدن بسیار مهم است.
• زبان سی شارپ برای نوشتن برنامه ها برای سامانه های تعبیه شده و میزبان در نظر گرفته شده است، سیستم عامل های پیچیده بسیار بزرگ گرفته تا توابع اختصاصی بسیار کوچک.
• هر چند برنامه های نوشته شده با سی شارپ طوری هستند که از لحاظ حافظه و پردازنده مورد نیاز مقرون به صرفه باشند، ولی خود زبان از لحاظ اندازه و کارایی به خوبی زبان های C و اسمبلی نیست.
• در هر نرم افزاری که بتوان کدهای سی شارپ را وارد کرد بخشی وجود دارد که برای افراد مبتدی در برنامه نویسی است این بخش console. aplication نام دارد
عکس سی شارپ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس