سکه شناسی طاهریان

پیشنهاد کاربران

بنا بر گزارش ها، طاهریان سکه های طلا ضرب نمی کردند و سکه هایی که در دورهٔ طاهر و فرزندش، طلحه، ضرب شده، از جنس نقره ( درهم ) و مس ( فلس ) بودند و سکه های فرمانروایان پس از آنان نیز از جنس مس بوده است. در دورهٔ طاهری در خراسان ارزش هر دینار عباسی را برابر با ۱۵ درهم ذکر کرده اند. یحیی بن اسد سامانی نیز پس از روی کار آمدن طاهریان تابعیت آنان را پذیرفت که به همین دلیل در پیرامون برخی از فلس های خود که در بنکث ضرب شده و بدون تاریخ می باشند، و نیز فلس هایی دیگر که در سال ۲۱۴ قمری ضرب کرده و فلس هایی که در سال ۲۳۳ قمری ضرب نموده، نام طاهر بن عبدالله را آورده است. پس از او نیز نصر بن احمد سامانی بر برخی از فلس های ضرب شاش به سال ۲۵۵ قمری، نام محمد بن طاهر را ضرب کرده است.
...
[مشاهده متن کامل]

اکثر سکه های طاهری، به ویژه سکه های طلحه، در سمرقند ضرب شده اند. اگرچه نمونه های مضروب محمدیه و زرنج نیز کم نیستند. سکه های ضرابخانه های دیگر، به جز نمونهٔ ضرب هرات در سال ۲۰۶ قمری، نادر می باشند. نام ضرابخانه هایی که در ادامه ذکر می شوند در سکه های طاهریان دیده شده است: بخارا، بست، خوارزم، زرنج، سمرقند، سیستان، شاش، محمدیه، مرو، نیشابور و هرات.
بنابر روایات، نام طاهر به علت شهرتی که در عهد مأمون دارا بود و از سرداران نامدار سپاه مأمون به حساب می آمد، بر روی برخی از سکه های این خلیفه، ضرب شده است. از جمله این سکه ها می توان به درهم های ضرب محمدیه در سال های ۱۹۵ قمری - ۱۹۶ قمری اشاره نمود. در بعضی از آن سکه ها که در سال ۱۹۵ قمری ضرب شدند، به صورت «طاهر» آمده است؛ اما در برخی دیگر از درهم ها که در این سال ضرب شدند و همچنین تمامی درهم های ضرب محمدیه که به سال ۱۹۶ قمری ضرب گشتند، به شکل «طاهر بن الحسین» آمده اند. علاوه بر آن، دینارهایی نیز با نام طاهر ضرب گشتند، که نوعی از آن، محصول ضرابخانه ای نامعلوم در سال ۱۹۸ قمری می باشد و نوعی دیگر نیز دینارهای ضرب شده در مصر هستند، که در سال ۲۰۰ قمری - ۲۰۶ قمری، ضرب گشته اند. بر این دینارها نیز «طاهر» ضرب شده است.





سکه شناسی طاهریان
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سکه‌شناسی_طاهریان

بپرس