سپیده رشنو

پیشنهاد کاربران

سپیده رشنو ( زادهٔ ۲۹ مهر ۱۳۷۳ ) نویسنده و شاعر، روزنامه نگار و ویراستار اهل ایران است. وی در تیر ۱۴۰۱ در پی اعتراض به حجاب اجباری و مقاومت در برابر مزاحمت های یک زن آمر به معروف به نام رایحه ربیعی به دلیل نوع پوشش اش، دستگیر شده و وادار به انجام اعتراف اجباری در تلویزیون جمهوری اسلامی شد.
...
[مشاهده متن کامل]

او در فهرست ۱۰۰ زن تأثیرگذار سال ۲۰۲۳ شبکه جهانی بی بی سی قرار گرفت.
در ۲۵ تیر ۱۴۰۱ ویدئویی در شبکه های اجتماعی فارسی زبان منتشر شد که در آن یک زن چادری یک زن دیگر را که دارد از او فیلم می گیرد تهدید می کند که فیلم را برای سپاه می فرستد. مشاجره بین این دو زن بالا می گیرد و با مداخله بقیه مسافران اتوبوس، زنی که تذکر حجاب داده از اتوبوس به بیرون رانده می شود. در پی بازتاب گسترده این ویدئو خبرگزاری فارس در ۲۶ تیر خبر داد زنی که عامل درگیری بوده دستگیر شده است. پس از آن برخی رسانه ها و فعالان و نهادهای حقوق بشری خبر دادند که زن دستگیرشده، سپیده رشنو نام دارد. در واکنش به این دستگیری کاربران توییتر فارسی یک طوفان توییتری را با هشتگ «سپیده رشنو کجاست» آغاز کردند.
نیلوفر حامدی که از اولین خبرنگارانی بود که جهت پیگیری واقعه با خانواده و وکیل سپیده رشنو مصاحبه کرد، پس از ایجاد پوشش خبری برای سپیده رشنو، به علت تهیهٔ خبری درمورد مهسا امینی بازداشت شد.
در ۸ مرداد ۱۴۰۱ سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران فیلمی از اعترافات اجباری تلویزیونی رشنو پخش کرد. برخی از رسانه ها و کاربران شبکه های اجتماعی به مشخص بودن آثار شکنجه در صورت او در این ویدئو اشاره کردند. چهره رشنو در این فیلم بی رمق، خسته و تکیده بود. همچنین آثار کبودی و زخم به صورت تیره شدن رنگ پوست در اطراف چشم او دیده می شد. او یک هفته پیش از پخش این اعتراف اجباری، به دلیل ضرب و شتم مأموران دچار خون ریزی داخلی شده و به بیمارستان منتقل شده بود. این اعتراف اجباری، واکنش های گسترده کنشگران و کاربران شبکه های اجتماعی را در پی داشت و محکوم شد.
محسن برهانی، وکیل دادگستری و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت که مدیران صداوسیما بابت پخش چهره سپیده رشنو در برنامه «اعتراف اجباری» تلویزیون «قابل مجازات» هستند. این حقوقدان دارای دکترای حقوق جزا و جرم شناسی و دانش آموخته حوزه علمیه قم، در توئیتی در روز یکشنبه، نهم مرداد ۱۴۰۱ گفته است که «به استناد مواد ۹۱ و ۹۶ قانون آیین دادرسی کیفری، پخش تصویر سپیده رشنو ممنوع است و مدیران صداوسیما و سایر افرادی که اقدام به این امر کرده اند، به استناد ماده ۶۴۸ تعزیرات قابل مجازات هستند. »

سپیده رشنو
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سپیده_رشنو

بپرس