سپهر اسماعیلی

پیشنهاد کاربران

سپهر اسماعیلی ( ۲۴ آبان ۱۳۸۰ – ۲۴ آبان ۱۴۰۱ ) یکی از کشته شدگان در جریان خیزش ۱۴۰۱ ایران بود. که توسط دو نیروی وابسته به سپاه به نام های مرتضی پورسیفی و سید محمد حسینی ولمی مورد اصابت گلوله اسلحه کلاشینکف قرار گرفت.
...
[مشاهده متن کامل]

سپهر اسماعیلی ۲۴ آبان سال ۱۳۸۰ متولد شد. او ساکن قزوین بود.
سپهر اسماعیلی ۲۴ آبان ۱۴۰۱ همزمان با تولد ۲۱ سالگی خود به همراه چند نفر از دوستان و اقوامش راهی زیباکنار بود. حوالی ساعت ۳ تا ۴ صبح در جادهٔ سنگر، مأمورانِ ایست بازرسی به او فرمان توقف دادند، اما وی به دلیل این که دختر و پسر کنار هم بودند، ترسید و خودرو را متوقف نکرد. مأموران امنیتی نقابدار با دو خودرو او را تعقیب کردند و بدون اخطار و هشدار، با اسلحهٔ کلاشنیکف خودرو را به رگبار بستند. او از ناحیهٔ ریه مورد اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد. برخی از سرنشینان خودرو نیز زخمی شدند. پیکر او به قزوین منتقل شد و در بهشت حسینی قزوین به خاک سپرده شد.
• ۲۷ آبان ۱۴۰۱، مراسم سومین روز کشته شدن سپهر اسماعیلی برگزار شد. حاضران در این مراسم شعارهای اعتراضی مانند «سیدعلی سرنگونه»، «آزادی آزادی آزادی»، «جمهوری اسلامی، نمی خواهیم نمی خواهیم»، «این همه سال جنایت، مرگ بر این ولایت» و «این گل پرپر شده، هدیه به میهن شده» سر دادند.
• در مراسم سومین روز کشته شدن سپهر اسماعیلی، برخلاف عرف سوگواری ها در ایران، خانوادهٔ او با آهنگی از مرتضی جعفرزاده سوگواری کردند. یکی از زنان، حاضران در مراسم را دعوت کرد تا به افتخار سپهر اسماعیلی دست بزنند.
• برخی منابع خبری با انتشار تصاویرِ مربوط به سومین روز کشته شدن سپهر اسماعیلی، از تیراندازی نیروهای امنیتی به شرکت کنندگان در این مراسم خبر دادند. در یکی از این ویدئوها کودکی دیده می شود که به علت اصابت ساچمه از ناحیه سر زخمی شده است. در حاشیه این مراسم معترضان در خیابان های اطراف محل زندگی سپهر اسماعیلی تجمع کرده و شعار «آزادی آزادی آزادی» سر دادند.
• ۱ آذر ۱۴۰۱، مراسم هفتمین روز کشته شدن سپهر اسماعیلی با حضور گسترده مردم قزوین برگزار شد.
• ۱ دی ۱۴۰۱، مادر و نزدیکان سپهر اسماعیلی، به دلیل اینکه اجازه نداشتند شب یلدا بر مزار او بروند، در این روز، در بهشت حسینی قزوین حاضر شدند. مادر سپهر بر مزار پسرش از آرزوهای خود برای آینده او گفت.
• ۲ دی ۱۴۰۱، مراسم چهلم سپهر اسماعیلی با آزاد کردن نمادین پرندهٔ سفید و سردادن شعارهای اعتراضی برگزار شد.
• ۲۱ بهمن ۱۴۰۱، ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد که نشان می داد تابلویی با عنوان «کوچه شهید راه آزادی سپهر اسماعیلی» در کوچهٔ محل زندگی سپهر اسماعیلی نصب شده است.

سپهر اسماعیلی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سپهر_اسماعیلی

بپرس