سپرک

لغت نامه دهخدا

سپرک. [ س ِ پ َ رَ ] ( اِ ) نام علتی است از قسم جوششی که بر روی طفلان و کودکان پدید آید. ( برهان ) ( جهانگیری ). جوششی که بر روی کودکان پدید آید. ( رشیدی ). جوششی که بر روی کودکان پدید آید و آن را زرده زخم و زرده ریش گویند. ( آنندراج ). سرخجه و حصبه. ( ناظم الاطباء ).

سپرک. [ س ِ رَ / س ِ پ َ ] ( اِ ) زریر، و آن گیاهی باشد زرد که بدان جامه رنگ کنند و بعربی ورس گویند. مخفف اسپرک. ( برهان ) ( جهانگیری ). زردابه. زردچوبه. ( زمخشری ) :
گشت جهان از نفسش تنگ تر
وز سپر او سپرک رنگ تر.
نظامی.
گلگون بخون دیده خود میکند عدوت
رخسار خویش را که شد از بیم سپرکی.
ابن یمین.
|| سِپَرَک ؛ ( اِ مصغر ) مصغر سپر. ( برهان ). سپر کوچک. ( ناظم الاطباء ).

فرهنگ فارسی

سپر کوچک
نام علتی است از قسم جوششی که بر روی طفلان کودک پدید آید جوششیکه بر روی کودکان پدید آید

فرهنگ معین

(س پَ رَ ) (اِ. ) زریر، گیاهی است زرد رنگ که از آن برای رنگ کردن جامه استفاده می کنند.

فرهنگ عمید

= اسپرک

فرهنگستان زبان و ادب

{baffle} [حمل ونقل هوایی، علوم نظامی، نجوم رصدی و آشکارسازها] [حمل ونقل هوایی، علوم نظامی] تیغه ای که در مسیر سیال قرار می گیرد و موجب تغییر جهت یا توقف تلاطم سیال می شود [نجوم رصدی و آشکارسازها] ساختاری در سامانه های اپتیکی که با مخالفت از عبور نور کجراه ی...

دانشنامه عمومی

تیغه ای که در مسیر سیال قرار می گیرد و موجب تغییر جهت یا توقف تلاطم سیال می شود را سِپَرک یا بَفِل ( به انگلیسی: Baffle ) می گویند. [ ۱]
سپرک یکی از اجزا راکتورهای شیمیایی یا مبدل های حرارتی است که وظیفه ایجاد نوعی آشفتگی به منظور تغییر در شکل حرکت مایع در مخزن یا جلوگیری از سر ریز شدن مایع از داخل مخزن استفاده می شود. در رآکتور شیمیایی، سپرک ها اغلب به دیواره داخلی متصل شده و میزان اختلاط مواد را بالا می برد و در نتیجه افزایش انتقال حرارت و سرعت واکنش های شیمیایی در داخل رآکتور به وجود می آید.
عکس سپرک
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس