سوپ باله کوسه یک سوپ سنتی یا غذای خورشتی است که در بخش هایی از چین، تایوان، [ ۱] [ ۲] و جنوب شرق آسیا سرو می شود. [ ۳] باله های کوسه، بافت کلی این غذا را ایجاد می کنند، و طعم آن از دیگر محتویات سوپ می آید. [ ۴] این سوپ، معمولاً در مناسبت های خاص مانند عروسی ها و ضیافت ها یا به عنوان یک کالای لوکس سرو می شود. [ ۴]
این سوپ قرن ها پیش در زمان دودمان سونگ در چین به وجود آمد و برای خانواده امپراتوری و برای اعضای دربار سرو می شد. [ نیازمند منبع] در دورهٔ دودمان مینگ، محبوبیت این غذا افزایش یافت و در زمان دودمان چینگ سوپ باله کوسه بسیار مورد تقاضا بود. [ نیازمند منبع] پس از قرن نوزدهم، با افزایش سطح درآمد جوامع چینی در سراسر جهان، این سوپ به غذایی بسیار محبوب تبدیل شد. [ نیازمند منبع]
تهیهٔ این سوپ از سوی انجمن بین المللی بشریت محکوم شده است، این انجمن بیان می کند که تقریباً ۷۲ میلیون کوسه هر ساله به خاطر مصرف باله هایشان کشته می شوند. [ ۵] در حال حاضر، نگرانی های بین المللی در مورد پایداری نسل و رفاه کوسه ها بر مصرف و در دسترس بودن سوپ در سراسر جهان تأثیر گذاشته است. [ ۶] اخیراً همچنین نگرانی های بهداشتی در مورد غلظت بالای BMAA در باله های کوسه ایجاد شده است.
جایگزین های سوپ باله کوسه اخیراً در بازار وارد شده اند که نیازی به باله های کوسه ندارند، [ ۷] [ ۸] بنابراین از آسیب های زیست محیطی ناشی از عمل باله گیری کوسه جلوگیری می کنند. سوپ یا خورش باله کوسه با باله های به دست آمده از گونه های مختلف کوسه تهیه می شود. [ ۹]
باله های کوسه به صورت خشک، پخته، مرطوب و منجمد فروخته می شود. سوپ آماده باله کوسه نیز به راحتی در بازارهای آسیایی موجود است. [ ۹] طعم این سوپ از سایر محتویات سوپ حاصل می شود، زیرا خود باله ها تقریباً بی مزه هستند. [ ۱۰] [ ۱۱]
در فرهنگ چینی اعتقاد بر این است که باله های کوسه دارای خواصی از قبیل تقویت نیروی جنسی، افزایش سلامت پوست، افزایش چی یا انرژی حیاتی، جلوگیری از بیماری های قلبی و کاهش کلسترول هستند. [ ۱۲] در طب سنتی چینی اعتقاد بر این است که مصرف باله های کوسه به جوان سازی، افزایش اشتها و تقویت خون، کمک می کند و برای انرژی حیاتی، کلیه ها، ریه ها، استخوان ها و بسیاری از قسمت های دیگر بدن مفید است. [ ۹]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین سوپ قرن ها پیش در زمان دودمان سونگ در چین به وجود آمد و برای خانواده امپراتوری و برای اعضای دربار سرو می شد. [ نیازمند منبع] در دورهٔ دودمان مینگ، محبوبیت این غذا افزایش یافت و در زمان دودمان چینگ سوپ باله کوسه بسیار مورد تقاضا بود. [ نیازمند منبع] پس از قرن نوزدهم، با افزایش سطح درآمد جوامع چینی در سراسر جهان، این سوپ به غذایی بسیار محبوب تبدیل شد. [ نیازمند منبع]
تهیهٔ این سوپ از سوی انجمن بین المللی بشریت محکوم شده است، این انجمن بیان می کند که تقریباً ۷۲ میلیون کوسه هر ساله به خاطر مصرف باله هایشان کشته می شوند. [ ۵] در حال حاضر، نگرانی های بین المللی در مورد پایداری نسل و رفاه کوسه ها بر مصرف و در دسترس بودن سوپ در سراسر جهان تأثیر گذاشته است. [ ۶] اخیراً همچنین نگرانی های بهداشتی در مورد غلظت بالای BMAA در باله های کوسه ایجاد شده است.
جایگزین های سوپ باله کوسه اخیراً در بازار وارد شده اند که نیازی به باله های کوسه ندارند، [ ۷] [ ۸] بنابراین از آسیب های زیست محیطی ناشی از عمل باله گیری کوسه جلوگیری می کنند. سوپ یا خورش باله کوسه با باله های به دست آمده از گونه های مختلف کوسه تهیه می شود. [ ۹]
باله های کوسه به صورت خشک، پخته، مرطوب و منجمد فروخته می شود. سوپ آماده باله کوسه نیز به راحتی در بازارهای آسیایی موجود است. [ ۹] طعم این سوپ از سایر محتویات سوپ حاصل می شود، زیرا خود باله ها تقریباً بی مزه هستند. [ ۱۰] [ ۱۱]
در فرهنگ چینی اعتقاد بر این است که باله های کوسه دارای خواصی از قبیل تقویت نیروی جنسی، افزایش سلامت پوست، افزایش چی یا انرژی حیاتی، جلوگیری از بیماری های قلبی و کاهش کلسترول هستند. [ ۱۲] در طب سنتی چینی اعتقاد بر این است که مصرف باله های کوسه به جوان سازی، افزایش اشتها و تقویت خون، کمک می کند و برای انرژی حیاتی، کلیه ها، ریه ها، استخوان ها و بسیاری از قسمت های دیگر بدن مفید است. [ ۹]
wiki: سوپ باله کوسه