سولیپسیسم

پیشنهاد کاربران

سولیپسیسم یا خودتنهاانگاری فلسفه ای است که معتقد است تنها ذهن خود فرد واقعاً وجود دارد و هر چیزی خارج از آن، از جمله جهان بیرونی و ذهن های دیگر، قابل اثبات یا شناخت نیستند. به عبارت دیگر، این دیدگاه می گوید که تنها تجربه ذهنی خود فرد واقعیت دارد و دیگران یا جهان بیرونی ممکن است صرفاً تصورات ذهنی او باشند.
...
[مشاهده متن کامل]

این فلسفه بر این اصل استوار است که هیچ راهی برای اثبات وجود ذهن ها یا واقعیت های خارج از ذهن خود فرد وجود ندارد و بنابراین، نمی توان به طور قطعی گفت که چیزی خارج از ذهن خود فرد وجود دارد یا ندارد. سولیپسیسم فرد را به انتخاب میان دو حالت وا می دارد: یا همه چیز جز ذهن خود او واقعی نیست، یا اینکه واقعیت و وجود خود او نیز بخشی از ذهن فرد دیگری است که نمی توان آن را شناخت.
از لحاظ فلسفی، سولیپسیسم به عنوان یک موضوع مهم در معرفت شناسی و هستی شناسی مطرح است و فیلسوفانی مانند شوپنهاور و ویتگنشتاین متقدم به بررسی آن پرداخته اند. آن ها معتقدند که شناخت ما از جهان و دیگران صرفاً از طریق ذهن خود ما ممکن است و جهان بیرونی تنها به مثابه موضوعی از ذهن ما وجود دارد.
سولیپسیسم معمولاً به عنوان یک تجربه ذهنی یا فرضیه فلسفی مطرح می شود که اگرچه باورپذیر نیست، اما به عنوان یک ابزار فکری برای بررسی ماهیت واقعیت و شناخت اهمیت دارد و در داستان ها و فیلم های علمی - تخیلی نیز به کرات به آن پرداخته شده است.
خلاصه اینکه، سولیپسیسم فلسفه ای است که می گوید تنها وجود مطمئن و قابل شناخت، ذهن خود فرد است و همه چیز دیگر ممکن است صرفاً ساخته ذهن او باشد.

خود تنها انگاری