سوئیفت

دانشنامه عمومی

سوئیفت ( به انگلیسی: SWIFT ) و به طور کامل: جامعهٔ جهانی ارتباطات مالی بین بانکی[ ۱] ( به انگلیسی: Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication ) یک انجمن تعاونی غیرانتفاعی است که در ( ماه مهٔ ۱۹۷۳ میلادی توسط ۲۳۹ بانک ) از پانزده کشور اروپایی و آمریکای شمالی راه اندازی گردید و هدف از آن جایگزینی روش های ارتباطی غیر استاندارد کاغذی یا از طریق تلکس در سطح بین المللی با یک روش استاندارد شدهٔ جهانی بود. سوئیفت در حال حاضر بیش از ۹٬۷۰۰ ( عنوان ) بانک و مؤسسهٔ مالی در ۲۰۹ کشور جهان عضو دارد.
در سال ۲۰۱۸ به طور روزانه بیش از ۲۸ میلیون پیام از طریق سیستم سوئیفت در سطح جهان مبادله گردیده است. [ ۲]
مرکز اصلی شبکهٔ سوئیفت در کشور بلژیک بوده و طبق قوانین آن کشور عمل می نماید و کشورهای آمریکا، هلند، انگلیس و هنگ کنگ به عنوان مراکز پشتیبان اعضا فعالیت دارند. سوئیفت در هر کشوری دارای یک SAP یعنی نقطهٔ دسترسی به سوئیفت می باشد که توسط مؤسسهٔ سوئیفت کنترل می شود. ( در ایران SAP در بانک مرکزی واقع گردیده است )
سامانهٔ سوئیفت جهت فرستادن و دریافت هرگونه پیام ارزی در بین واحدهای ارزی بانک های داخل کشور و بانک های خارج از کشور مورد استفاده قرار می گیرد. در حال حاضر تمام بانک های داخلی ایران از طریق خطوط Leased یا ماهواره به یک مرکز به نام SAP در بانک مرکزی متصل گردیده و از طریق سیستم ماهواره ای پیام ها را برای بانک های مورد نظر ارسال می نمایند. این سیستم جهت سرعت بخشیدن به انجام معاملات ارز و جلب رضایت مشتریان و همچنین هماهنگی تمام عملیات ارزی در سطح جهانی با استفاده از یک نرم افزار استاندارد مورد توجه واقع گردیده است.
طرح عضویت کشور ایران در شبکهٔ سوئیفت، در سال ۱۳۶۴ شمسی توسط کارشناسان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ارائه شد ولی با توجه به شرایط جنگی ایران، این طرح به فرجام نرسید تا اینکه در سال ۱۳۶۹شمسی مجددا این موضوع در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفت و پس از آماده سازی زیرساخت های سیستم بانکی کشور به طور رسمی تقاضای دولت ایران را در بهمن ماه سال ۱۳۷۰ شمسی مبنی برعضویت در شبکهٔ بین المللی سوئیفت ارائه داده شد و در نهایت درخواست ایران در آذرماه سال ۱۳۷۱شمسی پذیرفته شد؛در پی آن بانک تجارت به عنوان نخستین بانک ایران به شبکه سوئیفت متصل شد و باچیبا بانک ژاپن مبادرت به تبادل پیام کردند؛ سپس بانک های صادرات، ملی، ملت و سپه بعدها به عضویت این شبکه درآمدند.
عکس سوئیفت

سوئیفت (ماهواره رصدگر). رصدخانهٔ فضایی نیل گرلز سوئیفت، ( به انگلیسی: Neil Gehrels Swift Observatory ) ، پیش از این به نام «مأموریت انفجار پرتوی گاما سوئیفت» خوانده می شد، یک رصدخانه فضایی ناسا است که برای شناسایی انفجار پرتوی گاما ( GRB ) طراحی شده است. این موشک در تاریخ ۲۰ نوامبر ۲۰۰۴، روی یک موشک دلتا ۲ به فضا پرتاب شد. این مأموریت به ریاست محقق اصلی نیل گرلز، در مرکز پروازهای فضایی گادرد ناسا، در یک همکاری مشترک بین گودارد و یک کنسرسیوم بین المللی ایالات متحده، بریتانیا و ایتالیا ساخته شد. این مأموریت توسط دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا به عنوان بخشی از برنامهٔ کاوشگرهای متوسط ناسا ( MIDEX ) اداره می شود.
عکس سوئیفت (ماهواره رصدگر)عکس سوئیفت (ماهواره رصدگر)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

سوئیفت: [اصطلاح بانکی ]سوئیفت ( swift ) انجمن ارتباط مالی بین بانکی بین المللی است که از حروف اول عبارت "The Society For Worldwide Interbank Financial Telecommunication” مشتق شده است و مرکز آن در کشور بلژیک است و به صورت مؤسسه و به شکل تعاونی فعالیت می کند.

بپرس