سهیلی

/soheyli/

لغت نامه دهخدا

سهیلی. [ س ُ هََ ] ( اِخ ) نامش امیر نظام الدین احمد. اصلش از خانواده الوس جغتائی اباعن جد همگی رایت حکومت افراشته و خود با وجود منصب دیوانی و اعتبارات سلطانی اکثراوقات بصحبت اهل کمال و خدمت ارباب حال میل تمام داشته ، و دیوانی از ترکی و فارسی تمام کرده از اوست :
دل چه شکسته شد مران عاشق خسته حال را
سنگ جفا چه میزنی مرغ شکسته بال را.
( آتشکده آذر ص 15 ).
دوست شاه نویسد از سهیلی شنیدم گفت : تخلص را از شیخ آذری گرفتم. وی بسال 918 هَ. ق. درگذشت و بعضی 907 نوشته اند. ملاحسین کاشفی انوار سهیلی را بنام او تألیف کرده است. ( الذریعه ج 9 جزء 3 ص 479 ) ( از حاشیه آتشکده آذر چ شهیدی ص 11 ).

سهیلی. [ س ُ هََ ] ( اِخ ) ( 508 - 581 هَ. ق. ). ابوالقاسم عبدالرحمن بن احمد ابی الحسن السهیلی الخثعمی الاندلسی المالکی النحوی. مردی عالم به لغت عرب بود. در قرائت بارع بود و در تفسیر و صناعت حدیث و حافظ به رجال و انساب و عارف به علم اسلام و اصول و کلام بود. او راست : کتاب التعریف و الاعلام بما فی القرآن من الاسماء و الاعلام شرح آیة الوصیة. الروض الانف ( و المشرع الردی ) فی تفسیر. ( از معجم المطبوعات ).

سهیلی.[ س ُ هََ ] ( اِخ ) احمدبن همدم. رجوع به احمد شود.

فرهنگ فارسی

علی از رجال دوره پهلوی ( و. ۱۲۷۴- ف. لندن ۱۳۳۷ ه.ش . ) . اولین شغل مهم او معاونت وزارت طرق و شوارع بود و سپس در وزارت خارجه ریاست اداره شرق را بعهده گرفت در سال ۱۳۱۶ ه.ش . وزیر مختار ایران درلندن شد ودر همان سال (پس از فوت سمیعی ) بوزارت خارجه رسید و پس از برکناری در سال ۱۳۱۷ استاندار کرمان شد . در کابینه فروغی (۱۳۲٠ ) وزیر خارجه بود و سپس بنخست وزیری منصوب شد ( ۸ اسفند ۱۳۲٠ تا ۲۵ اسفند ۱۳۲۲ ه.ش . ) سپس سفیر کبیر ایران در انگلستان شد و در همانجا در گذشت .
احمد بن همدم

دانشنامه عمومی

سهیلی (قشم). سهیلی، روستایی در دهستان صلخ بخش حرا شهرستان قشم در استان هرمزگان ایران است.
• جنگل حرا
جنگل حرا یکی از منابع طبیعی و گردشگری جزیره قشم و همچنین روستای سهیلی به حساب می آید که در خود انبوهی از درختان و پرندگان زیادی جای داده است و مردم روستا در آنجا مشغول صیادی و اشتغال زایی هستن و همواره یکی پربازدیدترین منطقه جزیره قشم به شمار می آید.
• بام سهیلی ( کوه سموران )
بام سهیلی یا همان کوه سموران یکی دیگر از مناطق جذاب و گردشگری جزیره قشم و روستای سهیلی به شمار آید که امکان دیدن دریا را از هردو سوی جنوبی و شمالی جزیره را به شما می دهد. همچنین جزیره هنگام از بالای کوه قابل مشاهده می باشد. در بالای آن معمولاً بادهای خنکی می وزد که از سمت دریا می آیند و دمای آن را ۲ الی ۳ درجه خنک تر می کند.
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا برابر با ۱٬۸۹۹ نفر ( ۴۴۰ خانوار ) بوده است. [ ۱]
عکس سهیلی (قشم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس