سنگرخ

دانشنامه عمومی

سنگرخ یا لیتوپس یا شکافک سرده گیاهان آب داری در خانواده علف فرشیان است. اعضای این گروه، بومی آفریقای جنوبی هستند. اسم سنگرخ ( لیتوپس ) از کلمه یونانی λίθος ( لیتوس ) به معنی «سنگ» و ὄψ ( اُپس ) یعنی «صورت» تشکیل شده و اشاره به ظاهر سنگ مانند این گیاهان است. شکل سنگ مانند این گیاهان، آنها را در میان ریگ و سنگ ها پنهان و از دید حیوانات گیاه خوار، دور نگه می دارد.
شرایط نگهداری از این گیاه به شرح زیر است:
خاک: ترکیبی از شن درشت رودخانه، خاک باغچه غیر آهکی و خاک آجر. بهتر است خاک خشک و قلیایی باشد . ( این گیاه در خاک مرطوب از بین می رود ) نور: آفتابی. سنگرخ باید در معرض آفتاب قرار داشته باشد و حداقل ۴ یا ۵ ساعت، نور مستقیم خورشید به آن بتابد. دما: دمای ۲۱ درجه مناسب است. در زمستان دمای بین ۱۰ تا ۱۳ درجه، مناسب است. آبیاری: بسیار کم و در زمستان صورت نگیرد. کوددهی: نیازی نیست.
این گیاه پس از رشد تمام گلدان را پر می کند و به نظر گیاهی شلوغ و انبوه می آید. در اوخر بهار یا اوایل تابستان، مجموعه گیاه را از گلدان بیرون آورید و به آرامی گیاهان کوچک را جدا کرده دقت کنید هنگام جدا کردن آنها ریشه ها صدمه نبینند و به بافت گوشتی گیاه آسیبی وارد نشود. سپس هر گیاه را در گلدانی با قطر دهانه ۶ سانتی متر ویا چند گیاهچه را با هم در گلدان با قطر دهانه ۹ سانتی متر حاوی کمپوست مخصوص گیاهان کوشتی و کاکتوس بکارید و مقدار کمی ماسه یا سنگریزه را روی سطح گلدان جهت زیبایی ظاهری بریزد. در آبیاری بسیار دقت کنید و کمی خاک را مرطوب کنید تا گیاهان به تنهایی ریشه داده و رشد کنند. گیاهان رادردمای حدود ۲۰–۱۸ درجه سانتیگراد در شرایط نور مناسب و کافی نگاه دارید و اجازه دهید تا چند ساعتی از روز را درتابش نور خورشید قرار بگیرند و گرنه بافت گیاه سنگی را از طریق کاشت بذر از اواسط تا اواخر بهار در دمای ۲۱–۲۰ درجه سانتگراد نیز می توانید تکثیر کنید. زمانی که نهالهای بذری به اندازه کافی بزرگ شدند آنها را بیرن آورید و در گلدان کوچک یا ظرف مسطح مناسب حاوی کمپوست مخصوص گیاهان گوشتی و کاکتوس بکارید، البته با این روش سالها طول خواهد کشید تا گیاهی بالغ و کامل بدست آورید
سنگرخها بسیاری از مشکلات آفت را ندارد، اما آنها ممکن است پشه، رطوبت و چند بیماری های قارچی بگیرند، که در صورت گرفتن بیماری قارچی مرگ گیاه قطعی هست و درمان ندارد؛ و فقط در زمان تشخیص بیماری قارچی که در ابتدا از تغییر رنگ گیاه مشخص می شود درمان امکان پذیر هست و چون اکثراً از طریق ریشه و خاک آلوده می شوند بهترین سم کاربندازیم برای پیشگیری در اول بهار و آخر تابستان یا لاماردور ( تبوکونازول +پروتیوکونازول ) ساخت بایر المان مخصوص سنگرخ ها جهت درمان بسیار مؤثر هست.
عکس سنگرخعکس سنگرخعکس سنگرخ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس