سندی

/sanadi/

لغت نامه دهخدا

سندی. [ س ِ ] ( ص نسبی ) منسوب به سند که از بلاد هند میباشد. ( الانساب سمعانی ). منسوب به سند ناحیتی از هندوستان قدیم که امروز داخل کشور پاکستان است :
از پارسی و تازی و از هندو و از ترک
وز سندی و رومی و ز عبری همه یکسر.
ناصرخسرو.
به پیغمبر عرب یکسر مشرف گشت و فرّ او
ز ترک و رومی و هندی و سندی ، گیلی و دیلم.
ناصرخسرو ( دیوان چ تهران ص 269 ).

سندی. [ ] ( اِ ) اسم هندی نخل بری و بی ثمر است که تنه آنرا بریده ظرفی بجای آن نصب بنمایند و بمرور یک شبانه روز در آن رطوبت جمع کرده پس برداشته بیاشامند، شیرین طعم و اگر یک دو روزه بماند و کف بکند مسکر میشود و از مطلق آن مراد نزد اهل هند آن رطوبت مجتمع مسکر است. ( فهرست مخزن الادویه ). شرابی است که از درخت نارجیل بهم میرسد. ( از تحفه حکیم مؤمن ).

سندی. [ س ِ ] ( اِخ ) گاهی سند گویندو از آن کشاجم را خواهند. و حال آنکه کشاجم شاعر و ادیب و کاتب معروف پسر سندی بن شاهک صاحب الحرس است.

سندی. [ س ِ ] ( اِخ ) ابن شاهک داروغه بغداد که دخیل در شهادت موسی بن جعفر علیه السلام است. و سندی بن شاهک وی را زهر داد. رجوع به حبیب السیر، تاریخ اسلام ص 93، 194، ابن الندیم ، البیان و التبیین ج 2 صص 261 - 262 و ج 3 ص 80، 218 و عقدالفرید، الوزراء و الکتاب ص 129 شود.

سندی. [ س ِ ] ( اِخ ) ابن صدقه کاتب به عربی شعر گفته و دیوان او پنجاه ورقه است. ( ابن الندیم ).

سندی. [ س ِ ] ( اِخ ) ابن علی وراق دکان او در طاق زبل ( ظاهراً به بغداد؟ ) و وراق اسحاق ارجانی بن ابراهیم موصلی بوده و گویند که کتاب اغانی کبیر را او کرده و نسبت او را به اسحاق داده است. ( از ابن الندیم ). رجوع به الاوراق صولی ص 229 و 231 شود.

سندی. [ س َن ْ ن ِ ] ( اِخ ) ابن محمدبن عبدالهادی تتوی ( مدنی ) ابوالحسن ، نورالدین سندی. فقیه حنفی. عالم در حدیث و تفسیر و عربی. اصل وی از سند و محل تولدش نیز در همین محل است و بمدینه تا زمان وفات مسکن گزید و بسال 1138 هَ. ق. درگذشت. او راست : حاشیه بر سنن ابن ماجه. شرح سنن ادبی داود. حاشیه بر صحیح بخاری. حاشیه بر مسند امام احمد. حاشیه برسنن کبیره غسانی. حاشیه بر بیضاوی. و غیر ذلک. ( اعلام زرکلی ج 3 ص 938 ). رجوع به معجم المطبوعات شود.

فرهنگ فارسی

( صفت ) منسوب سند ۱ - اهل سند از مردم سند . ۲ - یکی از گونه های بلوط است که آنرا بلوط سبز گویند .
ابن محمد ابن عبدالهادی تتوی ابو الحسن نور الدین سندی . فقیه حنفی . عالم در حدیث و تفسیر و عربی .

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سندی (ابهام زدایی). سندی ممکن است اسم برای اشخاص ذیل باشد: • ابومعشر سندی، اَبومَعْشَرِ سِندیی (سندی)، محدث، راوی برخی اخبار تاریخی و یکی از نخستین راویان سیره پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم)• عبیدالله سندی، از علمای نام آور مجاهد هند در قرن چهاردهم هجری/نوزدهم و بیستم میلادی• قادربخش بیدل سندی، صوفی و شاعرِ سند در قرن سیزدهم• خلاد سندی، راوی امامی قرن دوم• ابواسحاق ابراهیم بن سندی اصفهانی، از محدّثین اصفهان در قرن سوم و چهارم هجری
...

دانشنامه عمومی

سندی (قوم). سندی یک گروه از شاخهٔ هندی آریاییان ( هندوایرانی ) هستند که مدتی در دلتای رود کوبان در قفقاز شمالی نشیمن گزیدند و در متون یونانی به سندی ( Sindiai برابر با آریائی Sindya ) موسوم گشتند، یعنی مردمی که در کنار یک سند ( sendu ) یا رودخانه ساکنند که در این مورد مقصود همان رود کوبان بوده است. این نکته و بعضی شواهد باستان شناسی و نام شناسی و مذهب شناسی و زبان شناسی برخی دانشمندان اروپائی و آسیائی را بر آن داشته است تا گمان کنند که کل شاخهٔ هندی از طریق قفقاز وارد آسیای غربی و فلات ایران شدند و آنگاه همگی از این حدود رهسپار شبه قاره گشتند. [ ۱]
شواهد متعددی گواه بر آنند که شاخهٔ هندی اقوام هندوایرانی که در برخی منابع سندگو نیز نامیده می شوند، در اواخر هزارهٔ سوم پیش از میلاد در جناح غربی زیستگاه آریا یی ( هندوایرانی ) می زیسته است یعنی در حوضهٔ سفلای ولگا و تا حدی در شمال شرقی قفقاز بطوری که دسته های کوچکی از آنان حتی کمی پیش از مهاجرت بزرگ آریائی و پس از آن راه قفقاز به خاورمیانه از جمله به آناتولی و نجد غربی نفود کنند و ابتدا در خدمت هیئت های حاکمهٔ قبایل بومی این مناطق درآیند و رفته رفته در دین و فرهنگ و زبان آنها کمابیش تأثیر بگذارند و سرانجام در آن قبایل مستهلک شوند. اسامی آریائی شاهان میتانی نشان از نفوذ فرهنگ این شاخهٔ هندی اقوام هندوایرانی دارد. [ ۲]
عکس سندی (قوم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

مترادف ها

documentary (صفت)
مستند، سندی، مدرکی، مبنی بر مدرک یا سند

فارسی به عربی

فلم وثائقی

پیشنهاد کاربران

شهرام خسروشاهی آذر ( زادهٔ ۲ مرداد ۱۳۳۶ در آبادان ) مشهور به سَندی، خواننده، آهنگساز، تنظیم کننده و نوازندهٔ کیبورد است.
در سال های قبل از انقلاب ایران با خوانندگانی همچون بتی، شاهرخ شاهید و نوش آفرین همکاری هایی داشت. پس از انقلاب هم با ابی ( در تنظیم چندین آهنگ و اجرا در کنسرت هایش ) به طور جدّی همکاری داشته است. ابی در یک اظهارنظر ویدئویی اختصاصی، با اشاره به دوران همکاری هنری خود و سندی گفت: «شهرام کَمَر ارکستر بود؛ شهرام یک دونه بود و باقی ارکستر رو هم با خودش یدک می کشید. البته با لبخند» وی در فصل اول برنامهٔ استعدادیابی استیج ( پخش شده از شبکهٔ تلویزیونی من و تو ) به عنوان یکی از چهار داور و تهیه کنندهٔ اصلی ( Music Producer ) حضور داشت. وی در فصل دوم برنامهٔ استیج نیز در همین کسوت با این برنامه، همکاری خود را ادامه داد.
...
[مشاهده متن کامل]

او در سال ۱۳۳۶ در آبادان متولد شد. در سال های جنگ ایران و عراق در اندیمشک اقامت داشته و در سال ۱۹۸۴ میلادی به آلمان مهاجرت کرد. وی در آنجا کار موسیقی خود را ادامه داد و گروه سندی را در سال ۱۹۸۷ راه اندازی کرد و چند سال بعد به آمریکا مهاجرت کرد. شهرام آذر ازدواج کرده و چهار فرزند دارد. پسرش خشایار یکی از اعضای گروه هفت نفره سندی است.
سبک موسیقی گروه سندی، تلفیقی از سبک پاپ در زمینهٔ شعرِ ترانه و تکنو و بندری در آهنگ ها است. گروه سندی یکی از اولین گروه هایی بود که مسایل و مشکلات اجتماعی جوانان ایران ( مانند ازدواج، اعتیاد و مهاجرت به خارج ) را موضوع بسیاری از آهنگ های خود قرار داد.
او خوانندگی را در اولین تجربه خود یعنی ششم ابتدایی شروع کرد که در جشنی که همه اولیاء دانش آموزان حاضر بودند، وی برای خواندن شعر انتخاب شده بود و به دلیل نامعلوم جلو حضار شروع به گریه کرد و همه او را تشویق کردند. در دوران دبیرستان شروع به کار با ابزار موسیقی کرد و در این راه بسیار موفق بود. وی دو بار در مسابقات کشوری شرکت کرد.
بعد از انقلاب سال ۱۳۵۷ - که همه کلاب ها بسته شد - شهرام آذر دوباره به مسجدسلیمان برگشت و کمی بعد از جنگ خلیج فارس به تهران بازگشت و در سال ۱۹۸۴ میلادی به آلمان رفت. سپس در یک شرکت موسیقی به نام اروندا ( آرواندا ) شروع بکار کرد.
شهرام آذر به همراه بهزاد پیشرو، رضا سمیری و احمد عبداللهی در سال ۱۹۸۷ در فرانکفورت آلمان گروه سندی را تشکیل دادند و این گروه چندین آلبوم موسیقی منتشر نمود.

سندی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سندی

بپرس