سنجاب بلوچی

پیشنهاد کاربران

سنجاب بلوچی یا سنجاب نخلی شمالی ( نام علمی: Funambulus pennantii ) که به نام های سنجاب پنج خط نخلی و به زبان محلی در بلوچستان هِردُک نیز خوانده می شود، جونده ای است از خانوادهٔ سنجاب ها که در مناطقی از ایران، هندوستان، نپال، بنگلادش و پاکستان یافت می شود. این جانور پراکندگی وسیعی داشته و در مناطق مختلفی مانند مناطق جنگلی، مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیری و خشک و همچنین در روستاها و شهرهای بزرگی مانند دهلی و کلکته زندگی می کند.
...
[مشاهده متن کامل]

مشخصهٔ اصلی سنجاب بلوچی، داشتن خط هایی پهن و تیره رنگ بر روی سطح پشتیش است که در زمینه ای سفید رنگ قرار گرفته و اهالی سیستان و بلوچستان آن را جای دست خدایان بر پشت این جانور می دانند. شکم جانور نیز سفیدرنگ بوده و دم آن ترکیبی از موهای سفید و تیره است.
طول سر و بدن سنجاب بلوچی بین ۱۳۳ تا ۱۴۴ میلی متر بوده و دم آن ۱۴۵ تا ۱۸۵ میلی متر طول دارد. اندازهٔ پاهای جانور بین ۳۲ تا ۳۷ میلی متر و گوش هایش ۱۳ تا ۱۸ میلی متر است.
سنجاب بلوچی در ایران تنها در منطقهٔ بلوچستان و در منطقهٔ حفاظت شده باهوکلات، دره سرباز و باغ تیس چابهار دیده می شود. آن ها معمولاً در کنار یکدیگر بوده و در بالا و میان شاخ و برگ درختان لانه می سازند و درون لانه شان را با علف های نرم و برگ درختان می پوشانند.
سنجاب بلوچی روزگرد است و از دانه ها، جوانه ها، میوه و پوست درختان تغذیه می کند. همچنین حشرات و تخم پرندگان، دیگر خوراک این جانور را تشکیل می دهند.

سنجاب بلوچیسنجاب بلوچیسنجاب بلوچی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سنجاب_بلوچی

بپرس