منبع. عکس فرهنگ پاشنگ
واژه ی سمبوسه از ریشه ی سه واژه ی سم و بو و سه فارسی هست.
زبان های ترکی�در چند مرحله بر�زبان فارسی�تأثیر گذاشته است. نخستین تأثیر زبان ترکی بر پارسی، در زمان حضور سربازان تُرک در ارتش�سامانیان�روی داد. پس از آن، در زمان فرمان روایی�غزنویان، �سلجوقیان�و پس از�حملهٔ مغول، تعداد بیشتری�وام واژهٔ�ترکی به زبان فارسی راه یافت؛ اما بیشترین راه یابی واژه های ترکی به زبان فارسی در زمان فرمانروایی�صفویان، که ترکمانان�قزلباش�در تأسیس آن نقش اساسی داشتند، و�قاجاریان�بر ایران بود.
... [مشاهده متن کامل]
• منابع ها. تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. اول و دوم، انتشارات ققنوس، ۱۳۷۴
• تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. سوم، انتشارات بدیهه، ۱۳۷۴
• حسن بیگ روملو، �احسن التواریخ� ( ۲ جلد ) ، به تصحیح�عبدالحسین نوایی، بنگاه ترجمه و نشر کتاب، ۱۳۴۹. ( مصحح در پایان جلد اول شرح مفصل و سودمندی از فهرست لغات�ترکی�و�مغولی�رایج در متون فارسی از سده هفتم به بعد را نوشته است )
• فرهنگ فارسی، محمد معین، انتشارات امیر کبیر، تهران، ۱۳۷۵
• غلط ننویسیم، ابوالحسن نجفی، مرکز نشر دانشگاهی، تهران، ۱۳۸۶
• فرهنگ کوچک زبان پهلوی، دیوید نیل مکنزی، ترجمه مهشید فخرایی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ۱۳۷۹
یک پایین قرار می دهم یک غذا مال کجاست






واژه ی سمبوسه از ریشه ی سه واژه ی سم و بو و سه فارسی هست.
زبان های ترکی�در چند مرحله بر�زبان فارسی�تأثیر گذاشته است. نخستین تأثیر زبان ترکی بر پارسی، در زمان حضور سربازان تُرک در ارتش�سامانیان�روی داد. پس از آن، در زمان فرمان روایی�غزنویان، �سلجوقیان�و پس از�حملهٔ مغول، تعداد بیشتری�وام واژهٔ�ترکی به زبان فارسی راه یافت؛ اما بیشترین راه یابی واژه های ترکی به زبان فارسی در زمان فرمانروایی�صفویان، که ترکمانان�قزلباش�در تأسیس آن نقش اساسی داشتند، و�قاجاریان�بر ایران بود.
... [مشاهده متن کامل]
• منابع ها. تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. اول و دوم، انتشارات ققنوس، ۱۳۷۴
• تاریخ ادبیات ایران، ذبیح الله صفا، خلاصه ج. سوم، انتشارات بدیهه، ۱۳۷۴
• حسن بیگ روملو، �احسن التواریخ� ( ۲ جلد ) ، به تصحیح�عبدالحسین نوایی، بنگاه ترجمه و نشر کتاب، ۱۳۴۹. ( مصحح در پایان جلد اول شرح مفصل و سودمندی از فهرست لغات�ترکی�و�مغولی�رایج در متون فارسی از سده هفتم به بعد را نوشته است )
• فرهنگ فارسی، محمد معین، انتشارات امیر کبیر، تهران، ۱۳۷۵
• غلط ننویسیم، ابوالحسن نجفی، مرکز نشر دانشگاهی، تهران، ۱۳۸۶
• فرهنگ کوچک زبان پهلوی، دیوید نیل مکنزی، ترجمه مهشید فخرایی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران، ۱۳۷۹
یک پایین قرار می دهم یک غذا مال کجاست






سنبوسه یا سمبوسه ( از ریشه فارسی سنبوسگ ) یک خوراکی ایرانی است که از خمیر پهن شده درست می شود به همین دلیل نوعی پای محسوب می شود که میانش را با سیب زمینی، گوشت کوبیده، پیاز و ادویه پر کرده و در روغن برشته کرده باشند. از خوراکی های معروف ایرانی و بیشتر در جنوب ایران نظیر بوشهر، خوزستان، هرمزگان، و… پخت شده و از آنجا به سایر مناطق برده شده است. اصل این خوراک خراسانی است. که به هند رفت است.
... [مشاهده متن کامل]
سنبوسه در ایران به عنوان خوراکی - و نه وعده غذایی - مصرف می شود. سنبوسه امروزه تقریباً یک غذای جهانی است و در همه کشورها کم و بیش وجود دارد و در رستوران های ایرانی و لبنانی یا افغانی در کشورهای خارجی معمولاً وجود دارد. سنبوسه ابتدا در قدیم یک غذای اصلی در خراسان بوده است اما در خراسان سنبوسه را پس از آماده کردن و گذاشتن مواد ( کوبیدهٔ نخود، پیاز، سبزیجات و گوشت خورد شده ) و با تا کردن لایه های خمیر روی همدیگر و فشردن، آن را در آب جوش می انداختند و آشی درست می شد که به آن آش جوش پره یا آش لخشک می گفتند اما امروزه به جای پختن سنبوسه ( جوش پره ) در آب، آن را در روغن سرخ می کنند و این شیوه امروزه در بیشتر نقاط جهان رایج شده است. اما در جنوب خراسان هنوز هم سنبوسه آب پز به عنوان یک آش خوشمزه در روستاها رایج آست. همان طور که در تاریخ بیهقی آمده این غذا از دوران بسیار قدیم در خراسان رایج بوده است.
بعضی از افراد از مخلوط سوسیس و پنیر پیتزا نیز برای تهیه سمبوسه استفاده میکنند
در طبخ سنبوسه از موادی چون گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، گشنیز، جعفری، تره، پیاز، نان لواش، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک، پودر کاری و روغن استفاده می شود.
امروزه برای پختن سنبوسه مواد تشکیل دهنده ( معمولاً پیاز خردشده، گوشت، سبزیجات و نخود از قبل پخته شده ) را در تکه ای بزرگ از نان لواش یا برگی از خمیر می ریزند و نان لواش یا برگ خمیر را به صورت سه گوش می بندند و سپس آن را در ماهی تابه می گذارند و در روغن سرخ می کنند.
سنبوسه واژه ای از ریشهٔ فارسی است که شکل تغییریافتهٔ واژهٔ پارسی «سنبوسگ» است. به دلیل روش تلفظ سنبوسه به صورت «سمبوسه» بعضی از افراد در مورد نام آن اشتباه می کنند. بخش اول این نام همان واژه «سه» است و سنبوسه معنی شیرینی سه گوش را می دهد.
این واژه با اشکالی مشابه به زبان های دیگری چون عربی، هندی، پنجابی، قرقیزی، قزاقی، ازبکی، سومالیایی، بلوچی انگلیسی، فرانسوی و دیگر زبان های جهان راه یافته است.





... [مشاهده متن کامل]
سنبوسه در ایران به عنوان خوراکی - و نه وعده غذایی - مصرف می شود. سنبوسه امروزه تقریباً یک غذای جهانی است و در همه کشورها کم و بیش وجود دارد و در رستوران های ایرانی و لبنانی یا افغانی در کشورهای خارجی معمولاً وجود دارد. سنبوسه ابتدا در قدیم یک غذای اصلی در خراسان بوده است اما در خراسان سنبوسه را پس از آماده کردن و گذاشتن مواد ( کوبیدهٔ نخود، پیاز، سبزیجات و گوشت خورد شده ) و با تا کردن لایه های خمیر روی همدیگر و فشردن، آن را در آب جوش می انداختند و آشی درست می شد که به آن آش جوش پره یا آش لخشک می گفتند اما امروزه به جای پختن سنبوسه ( جوش پره ) در آب، آن را در روغن سرخ می کنند و این شیوه امروزه در بیشتر نقاط جهان رایج شده است. اما در جنوب خراسان هنوز هم سنبوسه آب پز به عنوان یک آش خوشمزه در روستاها رایج آست. همان طور که در تاریخ بیهقی آمده این غذا از دوران بسیار قدیم در خراسان رایج بوده است.
بعضی از افراد از مخلوط سوسیس و پنیر پیتزا نیز برای تهیه سمبوسه استفاده میکنند
در طبخ سنبوسه از موادی چون گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، گشنیز، جعفری، تره، پیاز، نان لواش، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک، پودر کاری و روغن استفاده می شود.
امروزه برای پختن سنبوسه مواد تشکیل دهنده ( معمولاً پیاز خردشده، گوشت، سبزیجات و نخود از قبل پخته شده ) را در تکه ای بزرگ از نان لواش یا برگی از خمیر می ریزند و نان لواش یا برگ خمیر را به صورت سه گوش می بندند و سپس آن را در ماهی تابه می گذارند و در روغن سرخ می کنند.
سنبوسه واژه ای از ریشهٔ فارسی است که شکل تغییریافتهٔ واژهٔ پارسی «سنبوسگ» است. به دلیل روش تلفظ سنبوسه به صورت «سمبوسه» بعضی از افراد در مورد نام آن اشتباه می کنند. بخش اول این نام همان واژه «سه» است و سنبوسه معنی شیرینی سه گوش را می دهد.
این واژه با اشکالی مشابه به زبان های دیگری چون عربی، هندی، پنجابی، قرقیزی، قزاقی، ازبکی، سومالیایی، بلوچی انگلیسی، فرانسوی و دیگر زبان های جهان راه یافته است.





به نظر من یه مقدار منبع آرش NK نامعتبره
آرش NK گفته بازرگانان خراسانی سمبوسه را به هند بردند که این کمی اشکال دارد در خراسان جنوبی غذایی وجود دارد که به آن جوش پره گفته می شود که مانند سمبوسه خمیری است که درون آن موادی ریخته و آن را می پزند
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
اما با این تفاوت که آن در آب پخته شده اما جوش پره را در آب می پزند و چند تفاوت در ظاهر و مواد پر کننده طبق گفته ی او هندی ها چند تغییر روی این داده و سمبوسه به وجود آمده اگر این طور است سمبوسه از بیخ مال هندی ها است و ما فقط یک غذایی داشتیم که سمبوسه از آن الگو گرفته شده است.
البته برخی نیز معتقدند این فینگر فود خوشمزه از ایران به هند راه پیدا کرده است در حالی که گفته می شود سمبوسه در اوایل قرن سیزدهم توسط بازرگانان خراسانی به هند رسید و با کمی تغییر در دستور تهیه آن، به یکی از خوراکی های محبوب در میان هندی ها بدل شد و از قضا پادشاه هندوستان و خاندان سلطنتی در گذشته های دور علاقه خاصی به این غذا داشته اند. از این روایت مشخص می شود که که بر خلاف نظر عده ای که منشا این غذا را جنوب کشور می دانند، سمبوسه در اصل متعلق به خراسان است. حکایت دور و دراز سمبوسه تا مصر هم می رسد. و این لقمه لذیذ یکی از معروف ترین غذاهای کشورهای جنوب آسیا نیز محسوب می شود. در ادامه به لیست قیمت انواع سمبوسه هایی که در بازار عرضه می شود اشاره می کنیم:
... [مشاهده متن کامل]
منبع. https://www. google. com/amp/s/www. hamshahrionline. ir/amp/703419/
... [مشاهده متن کامل]
منبع. https://www. google. com/amp/s/www. hamshahrionline. ir/amp/703419/
دربارهٔ واژه
سنبوسه واژه ای از ریشهٔ فارسی است که شکل تغییریافتهٔ واژهٔ پارسی �سنبوسگ� می باشد. به دلیل روش تلفظ سنبوسه به صورت ( سمبوسه ) بعضی از افراد در مورد نام آن اشتباه می کنند. بخش اول این نام همان واژه �سه� است و سنبوسه معنی شیرینی سه گوش را می دهد.
... [مشاهده متن کامل]
این واژه با اشکالی مشابه به زبان های دیگری چون عربی، هندی، پنجابی، قرقیزی، قزاقی، ازبکی، سومالیایی، بلوچی انگلیسی، فرانسوی و دیگر زبان های جهان راه یافته است.
مواد لازم سنبوسه برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
سیب زمینی ۲ عدد بزرگ
گشنیز ۵۰ گرم
جعفری ۵۰ گرم
تره ۵۰ گرم
گشنیز ۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
نان لواش به تعداد کافی
زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک و کاری به مقدار کافی و
روغن به مایه
سنبوسه واژه ای از ریشهٔ فارسی است که شکل تغییریافتهٔ واژهٔ پارسی �سنبوسگ� می باشد. به دلیل روش تلفظ سنبوسه به صورت ( سمبوسه ) بعضی از افراد در مورد نام آن اشتباه می کنند. بخش اول این نام همان واژه �سه� است و سنبوسه معنی شیرینی سه گوش را می دهد.
... [مشاهده متن کامل]
این واژه با اشکالی مشابه به زبان های دیگری چون عربی، هندی، پنجابی، قرقیزی، قزاقی، ازبکی، سومالیایی، بلوچی انگلیسی، فرانسوی و دیگر زبان های جهان راه یافته است.
مواد لازم سنبوسه برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
سیب زمینی ۲ عدد بزرگ
گشنیز ۵۰ گرم
جعفری ۵۰ گرم
تره ۵۰ گرم
گشنیز ۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
نان لواش به تعداد کافی
زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، نمک و کاری به مقدار کافی و
روغن به مایه
سنبوسه یا سمبوسه خوارک ایرانی ( از ریشه فارسی سنبوسگ ) خوراکی است که از خمیر پهن شده درست می شود به همین دلیل نوعی پای محسوب می شود که میانش را با سیب زمینی، گوشت کوبیده، پیاز و ادویه پر کرده و در روغن برشته کرده باشند. [۶] از خوراکی های معروف ایرانی و بیشتر در جنوب ایران نظیر بوشهر و خوزستان ( اهواز ) ، هرمزگان ( بندرعباس ) ، و. . . پخت شده و از آنجا به سایر مناطق برده شده است. در طبخ سنبوسه از نان لواش، گوشت قرمز، سبزیجات معطر، سیب زمینی، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه است
... [مشاهده متن کامل]
در کتاب تاریخ بیهقی چنین آمده است: �:. . . ندیمان را بخواند و امیر، شراب و مطربان خواست و این اعیان را به شراب بازگرفت و طبقهای نواله و سنبوسه روان شد. �در کتاب نعمت نامه نصیرالدین شاهی آمده است . سنبوسهٔ غیاث شاهی: قیمهٔ خوب پخته با همچند آن پیاز، قیمه کرده، و زنجبیل خرد کرده و ربع آن و نیم تولچه سیر آس کرده همه یکجا بیامیزد و زعفران سه تولچه در گلاب آس کرده با قیمه بیامیزد و از میان شوربا بادنجان بیرون آرند و با قیمه یکجا کرده در سنبوسه پر کنند و در میان روغن برشته سازند خواه از نان تنُک خشکه باشد یا از نان میده یا از خمیر خام؛ هر سه جنس سنبوسه بپزد، لذیذ باشد. �
انواع سنبوسه
سنبوسه گوشت
سنبوسه مرغ
سنبوسه بندری
سنبوسه سبزیجات
سنبوسه بلوچی
سنبوسه پیتزایی
سنبوسه سیب زمینی
سنبوسه اسفناج
سنبوسه آبادان
در ایران است.
... [مشاهده متن کامل]
در کتاب تاریخ بیهقی چنین آمده است: �:. . . ندیمان را بخواند و امیر، شراب و مطربان خواست و این اعیان را به شراب بازگرفت و طبقهای نواله و سنبوسه روان شد. �در کتاب نعمت نامه نصیرالدین شاهی آمده است . سنبوسهٔ غیاث شاهی: قیمهٔ خوب پخته با همچند آن پیاز، قیمه کرده، و زنجبیل خرد کرده و ربع آن و نیم تولچه سیر آس کرده همه یکجا بیامیزد و زعفران سه تولچه در گلاب آس کرده با قیمه بیامیزد و از میان شوربا بادنجان بیرون آرند و با قیمه یکجا کرده در سنبوسه پر کنند و در میان روغن برشته سازند خواه از نان تنُک خشکه باشد یا از نان میده یا از خمیر خام؛ هر سه جنس سنبوسه بپزد، لذیذ باشد. �
انواع سنبوسه
سنبوسه گوشت
سنبوسه مرغ
سنبوسه بندری
سنبوسه سبزیجات
سنبوسه بلوچی
سنبوسه پیتزایی
سنبوسه سیب زمینی
سنبوسه اسفناج
سنبوسه آبادان
در ایران است.
سمبوسه در اصل ( سمپوشه ) ؛ فارسی از ترکیب کلمات ( سه ؛ هم ؛ پوشه ) درست شده ؛ نانی سه گوش که درونش را از مواد مختلف پر کرده انگاه
سه طرف انرا روی هم میپوشانند به همین دلیل آنرا ( سه هم پوشه ) یا به گونه امروزی سمبوسه میگویند
سه طرف انرا روی هم میپوشانند به همین دلیل آنرا ( سه هم پوشه ) یا به گونه امروزی سمبوسه میگویند