سلطان نشین جوهور ( مالایی : Kesultanan Johor یا کسلطانن جوهر ) ، که همچنین به عنوان سلطان نشین جوهور - ریائو، سلطان نشین جوهور - ریائو - لینگا، یا امپراتوری جوهور نیز شناخته می شود، سلطان نشینی در بخش هایی از مالزی، اندونزی و سنگاپور امروزی بود که توسط سلطان علاءالدین ریایات شاه دوم در ۱۵۲۸ تأسیس شد. جوهور تا پیش از اشغال شهر ملاکا در سال ۱۵۱۱ توسط پرتغال، بخشی از سلطان نشین ملاکا بود.
این سلطان نشین در اوج قدرت خود بر جوهور، ریائو، مناطقی از رود کلنگ تا لینگگی و تانجونگ توآن، موار، باتو پاهات، سنگاپور، پولائو تینگگی و سایر جزایر سواحل شرقی شبه جزیره مالایا، جزایر کاریمون، جزایر بینتان، بولانگ، لینگا، بونگوران و بنگکالیس، کامپار و سیاک در سوماترا حکم می راند. [ ۲] در سال ۱۵۶۴ امپراتوری عثمانی این سلطان نشین را در طی گسیل به آچه فتح کرد. در دوران استعمار، سرزمین اصلی این سلطان نشین توسط انگلیس و قسمت جزیره ای آن توسط هلندی اداره می شد و سلطان نشین به دو تکهٔ جوهور و ریائو تقسیم شد. در سال ۱۹۴۶، بخش انگلیس به اتحادیه مالایی پیوست. دو سال بعد این بخش به فدراسیون مالایا و سپس در سال ۱۹۶۳ به فدراسیون مالزی پیوست. در سال ۱۹۴۹، بخش هلندی نیز به اندونزی پیوست.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفاین سلطان نشین در اوج قدرت خود بر جوهور، ریائو، مناطقی از رود کلنگ تا لینگگی و تانجونگ توآن، موار، باتو پاهات، سنگاپور، پولائو تینگگی و سایر جزایر سواحل شرقی شبه جزیره مالایا، جزایر کاریمون، جزایر بینتان، بولانگ، لینگا، بونگوران و بنگکالیس، کامپار و سیاک در سوماترا حکم می راند. [ ۲] در سال ۱۵۶۴ امپراتوری عثمانی این سلطان نشین را در طی گسیل به آچه فتح کرد. در دوران استعمار، سرزمین اصلی این سلطان نشین توسط انگلیس و قسمت جزیره ای آن توسط هلندی اداره می شد و سلطان نشین به دو تکهٔ جوهور و ریائو تقسیم شد. در سال ۱۹۴۶، بخش انگلیس به اتحادیه مالایی پیوست. دو سال بعد این بخش به فدراسیون مالایا و سپس در سال ۱۹۶۳ به فدراسیون مالزی پیوست. در سال ۱۹۴۹، بخش هلندی نیز به اندونزی پیوست.
wiki: سلطان نشین جوهور