سقوط هواپیمای سی ۱۳۰

پیشنهاد کاربران

سقوط لاکهید سی ۱۳۰هرکولس ارتش ایران در مجتمعی در تهران در حدود ساعت ۱۴ روز ۱۵ آذر ۱۳۸۴ ( ۶ دسامبر ۲۰۰۵ ) ۱۰۶ کشته و ۹۰ زخمی برجا گذاشت. این هواپیمای باری - نظامی از نوع سی - ۱۳۰ بود و ۹۴ مسافر شامل اعضای ارتش و خبرنگاران را برای پوشش خبری رزمایشی تحت عنوان عاشقان ولایت که در چابهار در جنوب شرقی ایران برگزار می شد، از تهران به بندرعباس می برد. این هواپیما لحظاتی پس از پرواز، در نزدیکی فرودگاه مهرآباد تهران بر فراز یک ساختمان ۱۲ طبقه سقوط کرد.
...
[مشاهده متن کامل]

خلبان پس از ترک فرودگاه مهرآباد با گزارش نقص فنی در موتور هواپیما تقاضای بازگشت به فرودگاه را می کند اما در حین بازگشت دچار آتش سوزی شده و با ساختمان مسکونی ۱۰ طبقه ای در شهرک توحید در منطقهٔ فرودگاهی مهرآباد ( در فاصلهٔ سه کیلومتری فرودگاه ) برخورد می کند. خلبان چندین بار درخواست فرود در را می کند که به او اجازه نمی دهند. چندین بار نیز درخواست فرود در فرودگاه سابق قلعه مرغی را می کند که به او اجازه نمی دهند. این سانحه شباهت زیادی به سانحه پرواز ۱۸۶۲ ال عال دارد.
از ۱۰۶ نفر تلفات گزارش شده، ۹۴ نفر سرنشین هواپیما بوده اند که در دم جان سپرده اند و ۱۲ تن از کشته شدگان از ساکنین ساختمان ۱۲ طبقه و افراد حاضر در اطراف آن بوده اند. ∗
در پی این حادثه، بسیاری انتقادات خود را متوجهٔ ارگان های نظامی مانند وزارت دفاع نمودند و حتی طرحی هم برای استیضاح وزیر دفاع وقت، محمد نجار در روز ۱۹ آذر ۱۳۸۴ در مجلس مطرح شد که بعداً از دستور کار خارج گردید.
شبکه ایمنی هوانوردی در گزارش خود با ذکر شرح فنی کوتاهی از این حادثه، زمان آن را ۱۴:۱۰ روز ۱۵ آذر ۱۳۸۴ ذکر می کند ∗ :
«هواپیمای باری هرکولس فرودگاه مهرآباد را به سمت بندرعباس ترک کرد. مسافران هواپیما تعدادی از خبرنگاران ایرانی بودند که قرار بود رزمایشی را پوشش خبری دهند. خلبان مشکل فنی nr. 4 را حدود ۸ دقیقه پس از برخاستن اعلام می کند و درخواست فرود اضطراری در فرودگاه مهرآباد را می کند. در حین نزدیک شدن به باند شمارهٔ ۲۹L با استفاده از سامانهٔ ابزار فرود، هواپیمای سی - ۱۳۰ به یک مجتمع مسکونی ۱۰ طبقه در منطقهٔ مسکونی «آذری» برخورد کرد. میدان دید در زمان حادثه در حدود ۱۵۰۰ متر گزارش شده است. »
سردار سرتیپ علیرضا افشار دربارهٔ دقایق آخر سقوط گفته است ∗ :
«از چهار مایلی باند که خلبان وضعیت را نرمال ( عادی ) اعلام کرده است تا هنگام سقوط که یک لحظه صدای فریاد یا حسین با هم ضبط شده اند، به مدت یک دقیقه و ۵۰ ثانیه هیچ گونه پیامی ارسال نشده است. »

سقوط هواپیمای سی ۱۳۰
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سقوط_هواپیمای_سی-۱۳۰_(۱۳۸۴)

بپرس