سفیده تخم مرغ


معنی انگلیسی:
albumen, egg white

دانشنامه عمومی

سفیدهٔ تخم مرغ نام رایج برای نامیدن مایع روشن داخل تخم مرغ است. سفیدهٔ تخم مرغ اطراف زردهٔ تخم مرغِ بارورشده و غیر بارور را در برمی گیرد. وجود سفیده برای محافظت از زرده و همچنین تغذیه و رشد رویان لازم است. ۹۰ درصد تخم مرغ از آب تشکیل شده و ۱۰ درصد آن حاوی پروتئین هایی مانند آلبومین است. برخلاف زرده، که ازنظر داشتن لیپید یا چربی غنی است، سفیده تخم مرغ تقریباً فاقد چربی است و کربوهیدرات کمتر از یک درصد آن را تشکیل می دهد. سفیدهٔ تخم مرغ در بسیاری از غذاها مانند موس کاربرد دارد. همچنین کاربردهای بسیار دیگری مانند ساخت واکسن دارد ورزشکاران می توانند از تخم مرغ به خصوص سفیدهٔ آن بهره فراوان ببرند.
اگرچه سفیدهٔ تخم مرغ به عنوان یک منبع کم چرب، و دارای پروتئین بالا از نظر تغذیه با ارزش است، درصدی از مردم قادر به خوردن آن نیستند. تخم مرغ خام یکی از شایع ترین علل ایجاد آلرژی غذایی است. تخم مرغ از پروتئین های مختلفی ساخته شده است، که برخی از آن ها حساسیت زا هستند. بیشتر افرادِ مبتلا به حساسیت به تخم مرغ، به پروتئین های موجود در سفیدهٔ تخم مرغ واکنش نشان می دهند و برخی نیز به زرده حساسیت دارند. [ ۱]
عکس سفیده تخم مرغعکس سفیده تخم مرغ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

جدول کلمات

البومین

مترادف ها

albumen (اسم)
سفیده تخم مرغ، سفیدهء تخم مرغ، البومین، سپیده، مواد ذخیرهء اطراف بافت گیاهی

glair (اسم)
سفیده تخم مرغ، لعاب، سفیده

پیشنهاد کاربران

بپرس