سفرهای تابستانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] سفرهای تابستانی (قرآن). قریش زندگی را از راه تجارت می گذارنید، و در هر سال دو نوبت به تجارت می رفت، یک نوبت در زمستان که به طرف یمن می رفت، و نوبتی دیگر در تابستان که به سوی شام ره می سپرد، و با این دو نوبت سفر کردن زندگی خود را اداره می نمود، و مردم یمن و شام پاس احترام قریش را می داشتند، زیرا خانه کعبه بیت الحرام در بین ایشان واقع شده بود.
سفرهای تجاری تابستانی، بخشی از حرکت اقتصادی قریش بوده است: «لایلاف قریش• ایلافهم رحلة الشتاء والصیف»(مجازات اصحاب الفیل) به خاطر این بود که قریش (به این سرزمین مقدس) الفت گیرند (و مقدمات ظهور پیامبر فراهم شود)• الفت آنها در سفرهای زمستانه و تابستانه است.
← ریشه و معنای ایلاف
به فرموده قرآن کریم نابودی اصحاب فیل به جهت الفت یافتن قریش برای اقامت مکه با احساس امنیت در سفرهای تجاری تابستانی و زمستانی بود: «الم تر کیف فعل ربک باصحـب الفیل»آیا ندیدی پروردگارت با اصحاب فیل (لشگر ابرهه که به قصد نابودی کعبه آمده بودند) چه کرد؟!
← مراد از رؤیت
تعبیر به « اصحاب الفیل » به خاطر همان چند فیلی است که آنها با خود از یمن آورده بودند، تا مخالفان را مرعوب ساخته و شترها و اسبها از مشاهده آن رم کنند و در میدان جنگ نمانند. در مجمع البیان می گوید: تمامی راویان اخبار اتفاق دارند در اینکه پادشاه یمن که قصد ویران کردن کعبه را داشته شخصی بوده به نام ابرهه بن صباح اشرم. و بعضی از ایشان گفته اند: کنیه او ابو یکسوم بود. و از واقدی نقل شده که گفته همین شخص جد نجاشی پادشاه یمن در عهد رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم بوده است.
← کعبه قلابی
...

پیشنهاد کاربران

بپرس