سفارت ایران در اروپا

پیشنهاد کاربران

سفارت ایران در اروپا ( ۹۷۸ - ۹۸۱ ) در سال ۹۷۸ خورشیدی ( ۱۵۹۹ میلادی ) به فرمان شاه عباس یکم صفوی جهت یافتن متحدی علیه امپراتوری عثمانی به اروپا اعزام شد. ایرانیان برای حدود یک سده با عثمانیان در جنگ بودند و از این رو تصمیم گرفتند تا متحدی اروپایی در جنگ با عثمانیان بیابند. علاوه بر خصومت ارضی، ایرانیان با عثمانیان بر سر مذهب نیز اختلاف داشته و با تشیع به مقابله با تسنن عثمانیان می پرداختند. هدف این ماموریت به روشنی برقراری اتحادی میان ایرانیان و مسیحیان علیه ترکان عثمانی بود. این تلاش های ایران برای نزدیک شدن به اروپا از عواقب شکست در جنگ صفویان و عثمانی ( ۱۵۹۰–۱۵۷۸ ) بود. در سال ۱۵۹۸ میلادی برادران رابرت و آنتونی شرلی به قزوین پایتخت صفوی آمدند. شاه عباس ایشان را پذیرفته و دربارهٔ روابط دیپلماتیک ایران و بریتانیا مذاکره کردند.
...
[مشاهده متن کامل]

گروه سفارت شامل یک سفیر، حسینعلی بیگ بیات، و چهار منشی ( اروج بیگ منشی اول؛ علی قلی بیگ برادرزاده سفیر و دو نفر دیگر ) بود و توسط جهانگرد انگلیسی آنتونی شرلی هدایت می شد. شرلی به همراه ۲۵ انگلیسی دیگر از مسیر ونیز به دربار صفوی سفر کرده و در دربار شاه عباس جایگاهی یافته بود. پیش از این ارتباطات مختلفی میان ایران و اروپا برقرار گشته بود از جمله سفر آنتونی جنکینسن به نمایندگی از الیزابت یکم انگلستان در سال ۹۴۱ خورشیدی ( ۱۵۶۲ میلادی ) .
هدف اولیه بازدید از هشت دربار اروپایی بود، به همراه فرستاده ویژه ای که به عنوان سفیر ایران در دربار بوریس گوندونوف امپراتور روسیه مستقر شود. گروه ایرانی تنها با سه فرمانروای آلمانی و دربار ایتالیا و امپراتوری اسپانیا دیدار نمود و طرح اولیه مبنی بر ملاقات با انگلستان، فرانسه، اسکاتلند و لهستان در میانه مسیر ملغی گشت.
گروه در تیرماه ۹۷۸ خورشیدی ( ژوئیه ۱۵۹۹ میلادی ) به سوی آستراخان حرکت کرد و در آبان ماه همان سال به مسکو رسید. پس از یک سفر طولانی گروه در پاییز سال بعد به پراگ در بوهم رسید و با امپراتور رودلف دوم ملاقات نمود. گروه پس از اقامت مجلل زمستانی در پراگ در بهار ۹۸۰ به مونیخ رفته و با ویلیام دوم بایرن دیدار کرد. آن ها سپس به سوی ایتالیا حرکت نمودند و وینسنسو گونزاگا در منتووا پذیرای آن ها شد. سفرا در ملاقات با دوجه ونیز ناکام مانند چرا که او در حال مذاکره با سفرای عثمانی بود و نمایندگان ایران را نپذیرفت. آخرین بخش سفر به اسپانیا بود و در آنجا گروه با شاه فلیپ سوم اسپانیا دیدار کرد. گروه به طریق دریایی از پرتغال راهی تنگه هرمز و ایران گردید. در آخرین مراحل در طی یک درگیری یک آخوند گروه سفرا توسط یک اسپانیایی در مریدا کشته شد و گروه پس از دریافت خسارت در زمستان ۹۸۰ خورشیدی از لیسبون عازم ایران گردید.

سفارت ایران در اروپاسفارت ایران در اروپا
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سفارت_ایران_در_اروپا_(۱۶۰۲–۱۵۹۹)

بپرس