سس سویا ( به انگلیسی: soy sauce ) یا به زبان ژاپنی شویو ( به ژاپنی: 醤油 shoyu ) نوعی سس تیره رنگ است که از دانه های گیاه سویا تهیه می شود. این سس شورمزه بوده و در آشپزی کشورهای خاور دور همچون چین و ژاپن کاربرد فراوانی دارد و از آن برای طعم دار کردن سوپ ها و مزه دار کردن انواع گوشت، ماهی، سبزیجات و دیگر سس ها استفاده می شود. خاستگاه سس سویا کشور چین است.
سس سویا می تواند غلیظ و پررنگ یا رقیق و کم رنگ باشد. سس های سویای کم رنگ معمولاً شورتر از انواع تیره رنگشان هستند و می توان از آنها در غذاهایی که نمی خواهند رنگشان تیره شود، استفاده نمود. سس های سویای تیره رنگ در مقایسه با انواع روشنشان غلیظ تر بوده ولی شوریشان کمتر است، با این حال از طعم و مزهٔ قوی تری نسبت به سس های سویای کم رنگ برخوردارند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفسس سویا می تواند غلیظ و پررنگ یا رقیق و کم رنگ باشد. سس های سویای کم رنگ معمولاً شورتر از انواع تیره رنگشان هستند و می توان از آنها در غذاهایی که نمی خواهند رنگشان تیره شود، استفاده نمود. سس های سویای تیره رنگ در مقایسه با انواع روشنشان غلیظ تر بوده ولی شوریشان کمتر است، با این حال از طعم و مزهٔ قوی تری نسبت به سس های سویای کم رنگ برخوردارند.
wiki: سس سویا