سرگذشت ندیمه

پیشنهاد کاربران

سرگذشت ندیمه یا قصهٔ ندیمه ( انگلیسی: The Handmaid's Tale ) مجموعهٔ تلویزیونی آمریکایی در ژانر تراژدی و پادآرمان شهری است که بر اساس رمان معروف سرگذشت ندیمه، اثر مارگارت اتوود، نویسندهٔ کانادایی ساخته شده است. سفارش این سریال توسط سرویس پخش هولو برای ۱۰ قسمت به سازندگان فیلم داده شد و تولید آن از اواخر سال ۲۰۱۶ آغاز شد. داستان فیلم دربارهٔ پادآرمان شهری برآمده از دومین جنگ داخلی آمریکا است، جایی که یک جامعه تمامیت خواه، زنان با توان باروری را باعنوان «ندیمه» به بردگی برای فرزندآوری گرفته است.
...
[مشاهده متن کامل]

فصل اول سریال در آوریل ۲۰۱۷ از سرویس هولو برای ۱۰ قسمت پخش شد. در ژوئیه ۲۰۱۹ ساخت سریال برای فصل چهارم تمدید شد که در آوریل ۲۰۲۱ پخش آن آغاز شد. در سپتامبر ۲۰۱۹ اعلام شد، هولو و ام جی ام تله ویژن در حال ساخت دنباله سریال براساس رمان دیگر اتوود به نام وصیت ها هستند. در دسامبر سال ۲۰۲۰ پیش از آغاز فصل چهارم، سریال برای فصل پنجم تمدید شد.
فصل اول سرگذشت ندیمه موفق به کسب هشت جایزه از ۱۳ نامزدی در جایزه امی ساعات پربیننده شد. این اولین تولید سرویس هولو و اولین سریال با پخش جریانی است که برنده جایزه امی شده است. در هفتاد و پنجمین مراسم گلدن گلوب سرگذشت ندیمه جایزه بهترین سریال تلویزیونی درام و الیزابت ماس جایزه بهترین بازیگر زن را دریافت کرد.
در دنیایی که آلودگی های زیست محیطی و افزایش بیماری های آمیزشی منجر به کاهش چشمگیر نرخ باروری شده است، حکومت تمامیت خواه و دینی گیلیاد با کودتا علیه دولت «ایالات متحده»، پس از جنگ داخلی، قدرت می گیرد. این رهبران تشنه قدرت، جامعه را به سمت یک نظم جدید نظامی و سلسله مراتبی می برند که موجب شکل گیری طبقات جدید شده است که در آن زنان از بسیاری موقعیت های شهروندی خود محروم مانده اند. طبق قانون گیلیاد، زنان از حق مالکیت، حفظ پول، مطالعه و بسیاری از حقوق خود منع شده اند. پیروان ادیان و فرقه های مسیحی غیر از «پسران یعقوب»، همجنسگرایان ( به عنوان خائنان جنسی ) و مخالفان حکومت در میدان های شهر اعدام می شوند.
فرقهٔ سیاسی - مذهبی محافظه کار و بنیادگرا «پسران یعقوب» که قدرت را در دست دارد با استناد به تفسیری افراطی از کتاب مقدس، زنانی را که توانایی باروری دارند به بردگی گرفته است، این گروه که ندیمه نام گرفته اند به خانه فرماندهان فرستاده می شوند، جایی که در مراسمی آیینی در حضور همسر فرمانده، توسط فرمانده مورد تجاوز قرار می گیرند. آن ها تا زمانی که یک فرمانده را صاحب فرزند کنند در خانه آن فرمانده اقامت دارند و پس از آن به خانه فرمانده دیگری منتقل می شوند. ندیمه ها با نام فرمانده ای که در خانه او اقامت دارند و پیشوند «آف» شناخته می شوند و زمان انتقال به خانه دیگر نام آن ها تغییر می کند.

سرگذشت ندیمه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سرگذشت_ندیمه_(مجموعه_تلویزیونی)
سرگذشت ندیمه یا قصهٔ ندیمه ( به انگلیسی: The Handmaid's Tale ) رمانی پادآرمان شهری نوشتهٔ مارگارت اتوود و منتشر شده در سال ۱۹۸۵ است. این رمان در ژانر علمی تبسیار جا می گیرد، هرچند خود نویسنده، با این که کتابش برندهٔ جایزه آرتور سی کلارک که ویژه کتاب های علمی تبسیار است شده، با این نظر موافق نیست.
...
[مشاهده متن کامل]

این کتاب در سال ۱۳۸۲، به دست سهیل سُمی ترجمه شد و انتشارات ققنوس آن را به چاپ رساند. در این ترجمه، نام اثری از پروفسور پیزوتو ( شخصیتی در کتاب ) که در قسمت ملاحظات تاریخی پایان داستان یاد می شود، «خاورمیانه و جلید: دو حکومت تئوکراتیک در اواخر قرن بیستم از نگاه دفترچه های خاطرات» ترجمه گردیده؛ و عملاً دربارهٔ زندگی زنان در آمریکا نگاشته شده است. درحالیکه عنوان اثر در متن اصلی، بی پرده از کشور ایران نام می برد.
ریشه نام جلید یا گیلاد برگرفته از منطقه ای به همین نام در فلسطین باستانی است که اینک در شرق رود اردن در شمال کشور اردن واقع شده است. اما لازم است ذکر شود که رژیم جلید و داستانش در کشور کنونی ایالات متحده آمریکا رخ می دهد.
داستان در شهر کمبریج در ماساچوست ایالات متحدهٔ آمریکا رخ می دهد. پس از ترور رئیس جمهور آمریکا با گلوله و به رگبار بستن همهٔ اعضای کنگره ایالات متحده توسط مسیحیان بنیادگرا و اعلام وضعیت فوق العاده، انقلابی در کشور رخ می دهد، قانون اساسی لغو شده و حکومتی تمامیت خواه مسیحی به نام جمهوری گیلاد تشکیل می شود. در این حکومت جدید آزادی های فردی اکثر شهروندان پایمال می شود و همهٔ ادیان به جز دین رسمی کشور، ازدواج مجدد، طلاق، سقط جنین، هم جنس گرایی غیرقانونی اعلام می شود. متخلفان مذهبی و سیاسی اگر بخت یارشان باشد به مناطق سمی و خطرناک که کولونی نامیده می شوند فرستاده می شوند، وگرنه در بیشتر موارد با طناب دار اعدام شده و به «دیوار» ( ظاهراً دیوار دانشگاه کمبریج ) آویخته می شوند تا مایهٔ عبرت بقیه باشند.
در سرزمین گیلاد بیشتر مردم به دلایلی که در مؤخرهٔ داستان می آید عقیم هستند، این مسئله بابت فجایع زیست محیطی است که بعضی نواحی کشور را غیرقابل سکونت کرده و احتمالاً به حوادثی در نیروگاه های هسته ای و پایگاه های دفع مواد سمی مرتبط است. به همین خاطر زنان بارور که ازدواج نکرده اند یا ازدواجشان مورد قبول حکومت نیست، به عنوان «» در اختیار خانواده های تراز اول قرار می گیرند تا شاید برای آن ها بچه ای بیاورند. زنان مجرد عقیم تبعید می شوند. طبق تعبیر حکومت، عقیم بودن مردان ممکن نیست و این مشکل تنها از جانب زنان ممکن است پیش بیاید.

سرگذشت ندیمه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/سرگذشت_ندیمه

بپرس