سرنا

/sornA/

مترادف سرنا: سورنای، شهنا

معنی انگلیسی:
bugle, [kind of aboe], horn

فرهنگ اسم ها

اسم: سرنا (دختر) (فارسی) (هنری) (تلفظ: sornā) (فارسی: سرنا) (انگلیسی: sorna)
معنی: نوعی ساز بادی چوبی از خانواده نی، ( در موسیقی ایرانی ) نوعی ساز بادی چوبی از خانواده نی که در نقاره خانه ها و روزهای جشن و سرور نوازند، ( در موسیقی ایرانی ) نوعی ساز بادی چوبی از خانواده نی که در نقاره خانه ها و روزهای جشن و سُرور نوازند، به ضم سین و سکون ر، نوعی ساز بادی چوبی از خانواده نی که در نقاره خانه ها و روزهای جشن وسرور می نوازند
برچسب ها: اسم، اسم با س، اسم دختر، اسم فارسی، اسم هنری

لغت نامه دهخدا

سرنا. [ س ُ ] ( اِ ) مخفف سورنای است که در نقاره خانه ها و روزهای جشن و سور نوازند و آن را نای رومی نیز گویند. ( برهان ). نای رومی باشد که در بزم و رزم نوازند. ( جهانگیری ). آلتی موسیقی از ذوات النفخ. ( یادداشت مؤلف ) :
دردا که چنگ عمرشد از ساز و بدتر آنک
سرنای گم ببوده ما هم پدید نیست.
خاقانی.
ناله سرنا و تهدید دهل
چیزکی ماند بدان ناقور کل.
مولوی.
بحق آن لب شیرین که میدمی در من
که اختیار ندارد به ناله این سرنا.
مولوی ( از جهانگیری ).
چو مردم زسرنا هراسان بود
سرافکنده دشمن هرآسان بود.
امیرخسرو دهلوی.
- امثال :
آدم ناشی سرنا را ازسر گشادش میزند.
راست بیا راست برو، ماست بخور سرنا بزن.
سرناچی کم بود یکی هم از غوغه ( گوگه ) آمد.
قلی هم در سرناش میگفت.
رجوع به سرنای شود.

فرهنگ فارسی

( اسم ) سازیست بادی که از چوبی مخصوص ساخته شود این ساز در غالب نقاط ایران موجود است و آنرا همراه دهل نوازند اندازه آن در نواحی مختلف فرق میکند و به طور کلی از نیم متر تجاوز نمیکند . یا سرنا را از ته باد کردن . کار وارونه کردن .

فرهنگ معین

(سُ ) (اِ. ) = سورنا. سرنای . سورنای : نوعی ساز بادی . ،~را از سر گشادش زدن کنایه از: کاری را نادرست و ناشیانه انجام دادن .

فرهنگ عمید

از سازهای بادی که از لوله ای دراز چوبی یا فلزی با چند سوراخ تشکیل شده.

گویش مازنی

/sernaa/ نوعی ساز بادی که در جشن و سرور نوازند

واژه نامه بختیاریکا

( سَرنا ) ساز عروسی
( سِرنا ) ( ● ) ؛ اسکی کننده؛ سرسره باز روی برف و آب و یخ

دانشنامه عمومی

سرنا (اوری). سرنا شهری در شهرستان اوری در استان باله در بورکینافاسوی جنوبی است و جمعیت آن ۲۲۴۵ نفر است.
عکس سرنا (اوری)

سرنا (فیلم ۲۰۱۴). سِرِنا ( انگلیسی: Serena ) یک فیلم آمریکایی، فرانسوی، چکی در سبک درام به کارگردانی سوزان بیر است که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد. این فیلم در گیشه شکست سنگینی خورد.
داستان فیلم در دوران رکود اقتصادی آمریکا در دهه ۱۹۳۰ روی می دهد. جرج پمبرتن ( بردلی کوپر ) همراه سرنا ( جنیفر لارنس ) ، همسر جوان خود که تازه با او ازدواج کرده به کارولینای شمالی می رود تا یک امپراتوری الوار راه بیندازد. حاکمیت موفق و بی رحمانه آنها در کوهستان زمانی پیچیده می شود که سرنا پی می برد نمی تواند بچه دار شود
• جنیفر لارنس
• بردلی کوپر
ریس آیفنز
سام رید
شان هریس
توبی جونز
هلنا دووژاکووا
• آنا اولارو
عکس سرنا (فیلم ۲۰۱۴)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

سُرْنا
سُرْنا
سُرْنا
سُرْنا
سُرْنا
سُرْنا
از سازهای بادی با زبانۀ منفرد دولایه. این ساز در اغلب نواحی ایران رایج است و نام های دیگر آن در متون ادبیات و موسیقی قدیم ایران، عبارت اند از سورنا، سرنای، و سورنای. علاوه بر این، در برخی از نواحی ایران، سرنا با نام اختصاصی «ساز» نیز مشهور است. ساز مذکور از گذشته های دور با اندازه های مختلف در ایران رایج بوده و از بدنه ای مخروطی با دهانه ای شیپوری، انبرک داخل بدنه، میل و زبانه تشکیل شده است. این ساز دارای هفت سوراخ صوتی در جلو و یک سوراخ در پشت است؛ اما سرناهایی با شش یا حتی پنج سوراخ نیز وجود دارد. شیوۀ دمیدن در سرنا ممتد و در اصطلاح به صورت نفس برگردان است. این ساز را در اصل در مجالس عروسی و شادمانی روستاها و ایلات و عشایر می نوازند؛ اما در برخی مناطق در مجالس عزاداری یا نمایش های تعزیه نیز نواخته می شود. سرنا در گذشته، در نقاره خانه ها نیز کاربرد داشته است. انواع دهل، انواع نقاره و در برخی موارد تمبک و ندرتاً دایره نیز سازهای همراهی کنندۀ سرنایند. بدنۀ این ساز معمولاً از چوب های سخت و مقاوم مانند شمشاد، اُرس، زبان گنجشک، و زردآلو است.

مترادف ها

hautboy (اسم)
کرنا، سرنا، درخت جنگلی

hornpipe (اسم)
کرنا، سرنا، زرنا، رقص ملوانی

پیشنهاد کاربران

ساز بادی مخروطی شکل
رابطه واژه سرنا با شاخ بخوبی در دانش نامه عمومی شرح داده شده، واژه شاخی شده یا کرنیفیکیشن cornification در اصطلاح پزشگی یا شاخی شدن پوست که نوعی مرگ طبیعی پوست میباشد مصطلح است. گفته میشود که سرنا از لحاظ قرار کرفتن شاخ در سر نیز با آن هم ریشه میباشد، این واژه در اوستا نیز سرنک srng یا شاخ میباشد.
سرنا : /sornā/ سرنا ( در موسیقی ایرانی ) نوعی ساز بادی چوبی از خانواده نی که در نقاره خانه ها و روزهای جشن و سُرور نوازند.
سرناsorna نام دخترانه ایست ب معنی ساز بادی و یکی از سازهای چوبی بختیاری هستش
سرنا:کسی که مردم ر ا سرخوش وسرمست می خواهد.

بپرس